Trupininis rabarbarų ir varškės pyragas
Šį kartą rabarbarų paprašiau draugės. Įsivaizduoju, kad namų sode auginti augalai bei vaisiai labai tinka gaminant pyragus, tortus, ledus. Visgi pats žinai, kad valgai natūralų produktą. Taigi, šeimininkės, kol dar nesibaigė rabarbarų derlius, Jums siūlau nuskinti paskutiniuosius rabarbarus ir pagaminti labai paprastą varškės pyragą su tuo saldžiai rūgščiu rabarbarų sluoksniu!
Tešlai:
- 500g miltų;
- 200g cukraus;
- 3 kiaušinių;
- 150g sviesto;
- šaukštelio vanilinio cukraus;
- šaukštelio kepimo miltelių;
- šaukštelio malto cinamono.
Varškės masei:
- 500g pusriebės varškės;
- 100g riebios grietinės;
- 4 šaukštų cukraus;
- 2 kiaušinių;
- šaukštelio vanilinio cukraus;
- 2 šaukštelių apelsinų žievelių cukatų;
- 2 šaukštų kukurūzų miltų.
Troškintiems rabarbarams:
- 500g rabarbarų;
- 1 apelsino sulčių ir nutarkuotos žievelės;
- 50g cukraus;
- 1 šaukštelio cinamono;
- 2 šaukštų kukurūzų miltų.
Užminkykite tešlą: šaltą sviestą supjaustykite gabalėliais ir kartu su miltais, kepimo milteliais bei cukrumi išminkykite, kol sviestas virs riebiais trupiniais. Įmuskite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų ir rankomis išminkykite tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį mažiausiai valandai.
Kol tešla stingsta, paruoškite rabarbarus. Švarius rabarbarų kotus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Juos sudėkite į puodą, užberkite cukrumi, smulkiai nutarkuotomis apelsino žievelėmis ir šviežiai spaustomis apelsino sultimis. Įberkite cinamono ir statykite ant vidutinės kaitros. Kai užvirs, pakaitinkite 5 minutes. Suberkite kukurūzų miltus, išmaišykite ir palikite aušti.
Pagaminkite varškės masę: varškę išsukite su grietine, kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įberkite apelsinų žievelių cukatų ir galiausiai įmaišykite kukurūzų miltus.
Kepimo formą ištrinkite gabalėliu sviesto. 2/3 sušalusios tešlos sutarkuokite stambia trintuve į kepimo formą. Krėskite varškės masę, ant jos - praaušusius rabarbarus ir užtarkuokite likusią tešlą. Viršų apibarstykite maltu cinamonu. Pyragą pašaukite į įkaitusią iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 50 minučių.
0 komentarai (-ų)