Apelsininis sūrio pyragas
Gaivus ir labai skanus apelsininis sūrio pyragas, kurio nereikia kepti. Puikiai tiks karštai vasaros popietei prie puodelio kavos ar arbatos.
Reikės:
- apelsino;
- 800ml apelsinų sulčių;
- 200g tepamojo sūrio;
- 10g želatinos;
- 200ml saldinto sutirštinto pieno.
Apelsiną nulupkite ir susmulkinkite. 200ml apelsinų sulčių šiek tiek pašildykite, jose ištirpinkite maždaug 4g šaltame vandenyje išbrinkintos želatinos (2 želatinos lapelius) ir palaukite, kol atvės.
Sutirštintą pieną gerai išplakite su sūriu. Tuomet supilkite išbrinkusią ir ištirpintą želatiną, sudėti smulkinto apelsino minkštimo ir išmaišykite. Gautą masę supilkite į formą ir laikykite šaldytuve apie 2 val.
Likusias sultis šiek tiek pašildykite ir jose ištirpinkite likusią išbrinkytą želatiną. Leisti atvėsti. Gautą skystį supilkite ant sūrio sluoksnio ir laikykite šaldytuve apie 2 val.
0 komentarai (-ų)