Teikia „Blogger“.

Vyniotinis su sūrio kremu

by - 14:03





Jau seniai galvojau iškepti vyniotinį. Kadangi šiuo metu yra labai daug spalvingų uogyčių, sugalvojau kepti spalvingą kepinį, kuris papuoštų bet kokį stalą ir kurio nebūtų gėda parodyti.

Vyniotinius kepu tik per šv. Kalėdas. Tai gan retas kepinys, kuris puikuojasi ant mano šeimos stalo kelis kartus per metus. Mano pats skaniausiai kada keptas vyniotinis Bûche de Noël yra tikra Kalėdų pažiba. Kodėl? Vyniotiniai yra vieni iš tų kepinių, kuriuos gaminant reikia įdėti gana daug pastangų ir kuriuos labai lengvai galima sugadinti, ir tai priklauso nuo vieno ar kelių svarbių žingsnių. Na, o šio vyniotinio istorija tokia: jis gavosi tik iš trečio karto (kaip sakoma - trečias kartas - nemeluoja). Pirmą kartą vyniotinį kepiau per ilgai, todėl jis gavosi per trapus ir labai sunkiai susukamas. Nusprendžiau pakartoti biskvito kepimą, tačiau šį kartą biskvitą suvyniojau į šlapią rankšluostį - vyniotinis prikibo ir teko jį mesti šiukšliadėžėn kartu su rankšluosčiu. Trečias kartas buvo sėkmingiausias, kadangi naudojau senai išbandytą biskvito vyniojimo metodą: dar karštą biskvitą suvyniojau tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir drėgno rankšluosčio, palaikiau kelias valandas ir išvyniojusi toliau tepiau ir puošiau pyragą. 

Gal pats procesas skamba kiek sunkiai, tačiau pakanka vyniotinį sėkmingai iškepti tik vieną kartą, kad ir kiti kartai būtų sėkmingi ir rezultatas būtų skanus ir akiai malonus!





Reikės:

Biskvitui:

  • 3 kiaušinių;
  • 120g cukraus;
  • 60g miltų;
  • 25g krakmolo.
Kremui:
  • 500g maskarponės;
  • šaukštelio nutarkuotų citrinos žievelių;
  • 300ml plakomosios grietinėlės;
  • 80g miltelinio cukraus.
Uogų sluoksniui:
  • 1,5 stiklinės braškių;
  • saujelės mėtų lapelių;
  • 4 šaukštų miltelinio cukraus;
  • šlakelio romo.

Biskvitui atskirtus kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų. Kai baltymai taps standūs, plonyte srovele, labai atsargiai maišydama, supilkite iki vientisumo išplaktus trynius. Į baltymų ir trynių masę suberkite persijotus su krakmolu sumaišytus miltus, atsargiai išmaišykite ir paskleiskite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Biskvitą ištraukite, apverskite jį ant kepimo popieriaus, uždėkite ant drėgno rankšluosčio ir suvyniokite. 
Paruoškite kremą: maskarponę išsukite su milteliniu cukrumi ir nutarkuotomis žievelėmis, pamažėle vis plakdama pilkite grietinėlę, kol išeis vientisa, puri masė.
Uogų sluoksniui braškes nuskabykite, sutrinkite iki vientisumo, sumaišykite su milteliniu cukrumi, kapotais mėtų lapeliais ir pagardinkite romu.
Biskvitą išvyniokite ir paskleiskite trintas braškes, krėskite kremą ir susukite į vyniotinį. Per naktį palikite šaldytuve.
Tiekite papuošusi šviežiomis braškėmis ir apibarsčiusi milteliniu cukrumi.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)