Teikia „Blogger“.

Grietininis tortas su braškėmis

by - 14:03




Su šv. Žolinėmis! Negaliu patikėti, kad jau rugpjūčio vidurys. Atrodo visai neseniai taip laukiau vasaros, mėgavausi gražiais orais. O šiandien oras buvo jau kvepiantis rudeniu - rytas toks gaivus, o vakare jau spaudžia šaltukas. Artėja pats mėgstamiausias metų laikas, bet baigiantis vasarai baigiasi ir pačios skaniausios uogos bei vaisiai. Tarp jų ir braškės, kurių visi taip laukiame ištisus metus.

Taigi skubu pasidalinti neseniai atrastu labai skaniu ir vasarišku torto receptu. Šis grietininis tortas su braškėmis man primena medaus pyragą, tačiau gaivesnį jo variantą (galbūt dėl to, kad savąjį medaus pyragą gaminu su grietininiu kremu.) Šis tortas nėra sunkiai pagaminamas, tad apsisuksite per kelias valandas ir pagaminusios tortą ryte galėsite jį pjaustyti jau vakarop, prie puodelio arbatos. 





Reikės:

Biskvitams:

  • 200g cukraus;
  • 200g miltų;
  • 5 kiaušinių.
Kremui:
  • 1kg riebios grietinės;
  • 700g braškių;
  • šaukšto želatinos;
  • 200g cukraus;
  • šaukštelio vanilinio cukraus.

Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje šalto vandens. 300g braškių sutrinkite, 300g braškių susmulkinkite, likusias braškes perpjaukite pusiau ir palikite papuošimui. Grietinę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, pertrintomis braškėmis ir želatina. Tuomet atsargiai įmaišykite likusias braškes.
Biskvitui skirtus produktus gerai išmaišykite. Gautą tešlą dėkite į apvalią kepimo formą ir kepkite 30-45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą supjaustykite į 3 lygias dalis. Į torto formą dėkite vieną biskvitą, ištepkite kremu, uždėkite antrą biskvitą, vėl tepkite kremu, tuomet dėkite trečią biskvitą. Visą tortą aptepkite visu likusiu kremu. Torto viršų papuoškite pjaustytomis braškėmis.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)