Šokoladinis varškės pyragas
Skubu pradėti rugpjūčio mėnesį savo tinklaraštyje nauju receptu. Ruošiuosi rašyti labai vėlai, kadangi darbas tiesiog užkariavo visą mano gyvenimą. Tačiau ir dirbdama kiekvieną dieną susiduriu su kepimu ir desertu gaminimu, todėl galiu laisvai eksperimentuoti ir rezultatais dalintis su Jumis - štai čia!
Šiandien dalinuosi mūsų šeimoje pamėgtu ir labai gerai žinomu varškės pyrago receptu, kuris yra pats skaniausias ir nuostabiausias. Šį pyragą kepu bent kartą per mėnesį, galime jį pavadinti net ir šeimos nariu! O svarbiausia vasaros sezono metu šį pyragą galima puošti įvairiausiomis uogomis, vaisiais. Puikiai tiks neštis į gimtadienį ar pikniką.
Reikės:
Pagrindui:
- 150g minkšto sviesto;
- 100g cukraus;
- 1 kiaušinio trynio;
- 150g miltų;
- 60g tamsios kakavos miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Varškės įdarui:
- 500g pusriebės varškės;
- 4 kiaušinių;
- 150ml liesos grietinėlės;
- 150g cukraus;
- 1 šaukšto bulvių krakmolo.
Papuošti:
- 100g juodojo šokolado;
- aviečių.
Paruošiame pyrago pagrindo tešlą: minkštą sviestą dėkite į dubenį, berkite cukrų, pilkite kiaušinio trynį ir viską šaukštu sumaišykite. Miltus sumaišykite su kakavos milteliais ir druska, suberkite juos į sviesto ir cukraus masę. Viską sumaišykite iki šlapių trupinių. Tada tešlą suspauskite į vieną kamuolį ir dėkite ant maistinės plėvelės, įvyniokite į ją ir suspauskite. Tešlą padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad sukietėtų. Kai jau esate pasiruošusios kepti, orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
Imkite atsegamą torto formą, jos dugną patepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Tešlą iškočiokite ir patieskite formos dugne. Pirštais suformuokite pyrago padą. Tešlą subadykite šakute ik kepkite orkaitėje apie 15 min.
Paruoškite varškės įdarą: kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir supilkite į varškę. Ten pat pilkite grietinėlę, cukrų ir viską sutrinkite, kol varškės masė taps tirštoku kremu. Įberkite krakmolo ir išmaišykite. Atskirai išplakus baltymus iki standžių putų, įmaišykite juos į varškės masę. Ją krėskite į torto formą, ant apkepusio pagrindo. Orakitės kaitrą sumažinkite iki 170 laipsnių ir kepkite pyragą apie valandą. Iškepusį pyragą atvėsinkite.
Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpinkite. Ištirpintą šokoladą užpilkyte ant atvėsusio pyrago ir išlyginkite peiliu. Papuoškite šviežiomis avietėmis.
0 komentarai (-ų)