Teikia „Blogger“.

Pyragas su mėlynėmis

by - 12:23




Mėlynės yra vienos iš tų uogų, kurių nemėgau nuo pat vaikystės. O kiek skanumynų atsisakiau: bandelių su mėlynėmis, varškės ir mėlynių pyrago, lietinių su mėlynėmis... Tiesiog man šios uogos tokios labai teplios, nelabai išvaizdžios, keistoko skonio, visada primenančios žodžius, kad reikia jų daug valgyti, kad pagerėtų regėjimas :D
Bet tai nereiškia, kad nenaudoju mėlynių virtuvėje. Priešingai, visokiausius desertus iš mėlynių gaminu savo namiškiams ir draugams, nes daugelis, atrodo, labai mėgsta šias sezonines uogytes. Iki šiol jų nevalgau, tačiau nustojau šių uogų nekęsti" ir pats gaminimo procesas tapo labai linksmas.




Reikės:

Pagrindui:

  • 200g cukraus;
  • 420g miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 220g šalto sviesto;
  • kiaušinio;
  • šaukšto nutarkuotų citrinų žievelių.
Įdarui:
  • 500g maskarponės;
  • 180g riebios varškės;
  • 4 šaukštų cukraus.
Uogienei:
  • 400g mėlynių;
  • šaukšto krakmolo;
  • 3 šaukštų cukraus;
  • šlakelio citrinos sulčių.

Į gilų dubenį suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, druską, citrinų žieveles ir cukrų. Tada sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį ir viską maišykite elektriniu plakikliu, kol bus trupiniai. Tešlą berkite į riebalais išteptą kepimo formą, smarkiai suplokite, atšaldykite ir iškepkite karštoje orkaitėje (180-200 laipsnių.) 
Elektriniu plakikliu maskarponę, varškę ir cukrų išplakite iki vientisos masės. Krėskite ją ant paruoštos tešlos, tolygiai paskirstykite ir 2 val. palaikykite šaldytuve, kad masė labiau sustingtų.
Paruoškite mėlynių uogienę: mėlynes sumaišykite su cukrumi, labai trumpai pakaitinkite, įmaišykite nedideliame kiekyje šalto vandens ištirpintą krakmolą, citrinos sultis. Uogienę gerai atvėsinkite ir tolygiai paskirstykite ant pyrago.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)