Teikia „Blogger“.

Aguoninis keksas

by - 10:15




Prasidėjus kepinių sezonui man visada norisi kažko tokio labai naminio, ką kepdavo mama, kai grįždavau namo po dienos mokykloje. Aguonos šiame kekse labai dera su vyšnių uogiene, o šis derinys man visada primena artėjančias metų šventes ir sustiprina laukimą! *Taip, aš ta panelė, kuri yra labai didelė Kalėdų maniakė* :)




Reikės:

  • 200g aguonų;
  • 240g miltų;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • 150g cukraus;
  • 100g sviesto;
  • 200g grietinės;
  • 200g vyšnių uogienės;
  • žiupsnelio druskos.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, pagardinkite druska ir persijokite. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir sumaišykite su miltų mase. Tada supilkite lydytą sviestą, sudėkite grietinę, suberkite aguonas ir gerai išmaišykite. Keksą dėkite į kepimo indą, viršų ištepkite uogiene ir kepkite apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)