Teikia „Blogger“.

Morkų pyragas

by - 11:20




Prieš metus šiame tinklaraštyje patalpinau savo morkų pyrago receptą. Dar kartelį priminsiu, kad morkų pyragai man visada visada primins vaikystę ir mažą kepyklėlę Nidoje, kurioje ir valgydavau morkų pyragaičius. 

Šį kartą pabandžiau pyragą pertepti grietinės kremu ir išėjo labai lengvas ir burnoje tirpstantis variantas! 




Reikės:

Biskvitui:

  • 200g morkų;
  • 10g tarkuotos apelsino žievelės;
  • 3 kiaušinių;
  • 180g cukraus;
  • 200g miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 150g sviesto.
Kremui:
  • 400g grietinės;
  • 100g miltelinio cukraus.

Morkas sutarkuokite ir sumaišykite su apelsino žievele. Kiaušinių baltymus atskirkyte nuo trynių. Trynius išplakite su cukrumi ir sumaišykite su morkomis. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite. Baltymus išplakite iki standžių putų. Morkų masę sumaišykite su miltais, baltymais, lydytu sviestu ir viską gerai sumaišykite. Tešlą supilkite į apvalią kepimo formą ir kepkite apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros.
Tuomet pyragą perpjaukite pusiau, reikės dviejų biskvitų.
Kremui grietinę sumaišykite su milteliniu cukrumi ir išplakite. Vieną lakštą aptepkite gautu kremu ir uždėkite antrą biskvitą. Tortą aptepkite likusiu kremu ir laikykite šaldytuve apie 3 val. Galite patiekti apibarsčius cinamonu.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)