Teikia „Blogger“.

Močiutės obuolių pyragas

by - 11:02




Didelis pavydas tiems, kurie turi pilną obelų sodą ar močiutę, kuri augintų obuolius... Gal ir kiek juokingai skamba, tačiau visada jaučiau pavydą tiems, kurie rudenį prisiskindavo tiek obuolių, kad net nežinodavo, kur juos dėti. Dažniausiai draugai vaišindavo šviežiomis iš spaudyklos atvežtomis obuolių sultymis. Rudens sezono obuoliai patys gardžiausi, todėl jais ir mėgaujuosi rudenį. Aš ta mergina, kuriai patys skaniausi - labai rūgštūs obuoliai! 

Prasidedant obuolių sezonui naudokime juos kepant kepinius, kadangi pasirinkimas yra begalinis! O pasirinkdamos gaminti obuolių pyragą niekada nesuklysite!

Siūlau išbandyti kitus receptus su obuoliais:




Reikės:

  • 5-6 obuolių;
  • 6 kiaušinių;
  • stiklinės cukraus;
  • stiklinės miltų;
  • pusė stiklinės džiūvesėlių;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • šaukšto sviesto;
  • šaukštelio cinamono;
  • žiupsnelio druskos.

Obuolius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais, apšlakstykite citrinos sultimis.
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Maišykite elektriniu plakikliu, kol masė taps puri ir balta. Įmaišykite miltus. Iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Sukrėskite baltymus į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Jei maišysite per stipriai, tešla neiškils.
Obuolius pagardinkite cinamonu, pavoliokite džiūvesėliuose ir suberkite į sviestu išteptą ir džiūvesėliais pabarstytą skardą. Sukrėskite tešlą, tolygiai paskirstykite. Kepkite pyragą 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-50 min.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)