Moliūgų duona
Nors jau galime sakyti, kad moliūgų sezonas jau baigėsi ir reikia minkyti imbierinę tešlą, tačiau šiuo receptu negalėjau nepasidalinti. Tai naujas atradimas man, kadangi dažniausiai esu įpratusi kepti tik bananų ar pienišką duoną. Vieną vakarą pasigaminau moliūgų tyrės ir išbandžiau kelis receptus. O taip pat ir šį ir likau maloniai nustebinta!
Moliūgų duonos skonis labai primena morkų pyragą, kadangi kepinys toks drėgnas, minkštas ir kvapnus, puikiai tinkantis su šiltu gėrimu. Paskubėkite, kol dar yra moliūgų, nes jau kitą savaitę pradėsime ruoštis Kalėdoms!
Reikės:
- 250g moliūgų tyrės;
- 2 kiaušinių baltymai;
- 150g cukraus;
- 125ml pieno;
- 50ml aliejaus;
- 300g miltų;
- šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Moliūgų tyrę lengvai pasigaminsite moliūgą supjausčius ir iškepus orkaitėje apie 50 min., kol moliūgas taps minkštas. Minkštą moliūgą sutrinkite ir štai - moliūgų tyrė.
Moliūgų tyrę sumaišykite su išplaktais kiaušinių baltymais, pienu, cukrumi ir aliejumi. Viską gerai išmaišykite.
Į kitą dubenį per sietelį išsijokite miltus ir kepimo miltelius. Birius produktus sumaišykite su moliūgų mase, pagal skonį pasūdykite.
Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą duonos/kekso skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
0 komentarai (-ų)