Teikia „Blogger“.

Pyragas su obuoliais ir cinamonu

by - 01:25




Šį rytą šiltai guliu lovoje ir galvoju apie ateinančias šventes. Rašau šį įrašą, geriu kavą, klausausi Kalėdinių dainų. Taip pat planuoju gaminti receptus, kuriuos ir žadu įkelti gruodžio mėnesį. Taip pat galvoju, ką gaminsiu per didžiąsias šventes. Šiais metais norėtųsi įkelti labai gardžių Kalėdinių receptų, laiko patikrintų iš mano slaptosios užrašinės. O gal Jūs turite kokių pasiūlymų?

Šiuos kelis ateinančius mėnesius būsiu labai užsiėmusi, dažniausiai namuose, bet širdį visada reikia palepinti skanumynais. Šis receptas yra vienas iš mano mėgstamiausių obuolių pyrago receptų. Viršutinė pyrago plutelė yra kažkas nuostabaus, o ir visi sluoksniai puikiai dera tarpusavyje. Būtinai užsipin'inkit arba greitai bėkite pasigaminti!




Reikės:

Pagrindui:

  • 160g miltų;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 0,5 šaukštelio cukraus;
  • 60g sviesto;
  • 60ml aliejaus;
  • 3 šaukštų vandens;
  • 0,5 šaukštelio obuolių acto.
Obuolių įdarui:
  • 1kg obuolių;
  • 2 šaukštelių cinamono;
  • 130g cukraus;
  • 2 šaukštų miltų;
  • 2 šaukštų sviesto.
Trupiniams:
  • 120g miltų;
  • 100g cukraus;
  • 40g rudojo cukraus;
  • 1,5 šaukštelio cinamono;
  • 90g sviesto;
  • žiupsnelio druskos.

Pagrindui skirtus miltus persijokite, sumaišykite su druska ir cukrumi. Tada sudėkite kambario temperatūros sviestą, supilkite aliejų, actą ir išmaišykite. Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 30 min. Paskui iškočiokite ir dėkite švelniai prispaudžiant į apvalią kepimo formą. Tuomet laikykite šaldytuve apie 15 min.
Įdarui skirtus obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Paskui sumaišykite su likusiais įdarui skirtais ingredientais.
Visus trupiniams skirtus ingredientus, išskyrus sviestą, sumaišykite. Tada sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir maišykite, kol išeis stambūs trupiniai. 
Ant pyrago pagrindo paskirstykite obuolių įdarą. Tada ant viršaus suberkite trupinius ir kepkite apie 40 min. orakitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros. Paskui sumažinkite temperatūrą iki 175 laipsnių ir kepkite dar apie 45 min., kol gražiai apskrus. Galima patiekti kartą su ledais arba valgykite atšaldžius.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)