Naminis meduolis
Ir pagaliau namai pradėjo kvepėti tuo šventišku kvapu! Ant stalo mandarinai, kuriuos šildo žvakės liepsnelė, prie jų - naminiai meduoliukai. Ir taip visą savaitę mano namuose pinasi skirtingi šventiniai kvapai.
Parduotuvėse nuskambėjus Kalėdinėms dainoms norisi visiems nusišypsoti ir skleisti gerą nuotaiką. Kiekvienais metais vis labiau ir labiau nustebina Kalėdinių prekių pasirinkimas Lietuvos parduotuvių lentynose. Spėjau prisipirkti visokių šventinių formelių, pabastukų, virtuvės reikmenų ir net nežadu sustoti. Šiuo metu laiku taip sunku iš parduotuvių išeiti kažko nenusipirkus. Radau pirkti ir savo mėgstamiausio prieskonių mišinio meduoliams iš „Alvo". Tikrai geras daiktas, patariu įsigyti, ypač Kalėdiniam laikotarpiui. Dar kiek ir per anksti kepti meduoliukus, kadangi juos kepu likus apie 2 savaitėms iki Kalėdų, tačiau galima pagudrauti ir pasimėgauti dideliu meduoliu!
Manau didžiausia skanių meduolių ar meduoliukų paslaptis yra geros kokybės medus. Mano šeima medų perka vasarą, netgi gana dideliais kiekiais, iš ūkininkų. Šį medų ir naudoju savo Kalėdiniams kepiniams, gal tame ir slypi gardžių meduolių paslaptis?
Reikės:
- 200g medaus;
- 3 kiaušinių;
- 50g cukraus;
- 200g grietinės;
- 5 šaukštų aliejaus;
- 430g miltų;
- 3 šaukštų cinamono;
- šaukštelio kepimo miltelių;
- 50ml plakamosios grietinėlės.
Kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir išplakti. Tuomet supilti lydytą medų ir išmaišyti. Tada sudėti likusius ingredientus, išskyrus grietinėlę, ir išmaišyti. Kepti apie 50 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekti papuošus plata grietinėle.
0 komentarai (-ų)