Teikia „Blogger“.

Vaniliniai varškėčiai

by - 07:30




Skanūs ir saldūs pusryčiai - gera ir užtikrinta dienos dalis! O kadangi nuo Naujųjų Metų dauguma bando sveikiau maitintis, nusprendžiau pusryčius pagaminti be riebalų. Šie varškėčiai gavosi tikrai labai skanūs, purūs ir tikrai tinkami ne tik sotiems pusryčiams, bet ir pietums!




Reikės:

  • kiaušinio;
  • 200ml kefyro;
  • 150g kreminės varškės;
  • nubraukto šaukštelio sodos;
  • stiklinės miltų;
  • 5 šaukštų cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • šaukštelio vanilinio cukraus.

Kiaušinį įmuškite į dubenį. Supilkite kefyrą, viską gerai suplakite. Sukrėskite kreminę varškę, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską. Masę gerai išrinkite mediniu šaukštu. Maišydama po šaukštą berkite miltus, išsukite tirštą tešlą. Jeigu ji skystoka, įpilkte dar šiek tiek kefyro.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš varškės masės suformuokite apvalius blynus. Šaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol viršus gražiai apskrus.
Ištraukusi skardą iš orkaitės, blynelius medine mentele atsargiai apverskite ir vėl šaukite į orkaitę. Kepkite, kol viršus apskrus ir pagels. Dar šiltus blynus tiekite su uogiene.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)