Teikia „Blogger“.

Migdolų sviestas

by - 10:27




Tikriausiai didžiausias šio mėnesio atradimas! 

Nors nesu labai didelė žemės riešutų sviesto mėgėja ir kaip kiti žmonės nevalgau jo šaukštu, esu gana tolerantiška kitiems riešutų sviestams. Kažkada esu ragavusi labai švelnaus, skysto migdolų sviesto, kurio skonis buvo labai išskirtinis, marcipaninis. Tačiau šis produktas pradingo nuo parduotuvių lentynų gana greitai. Ir štai, pagaliau po metų skirtingų technikų ir būdų ieškojimų internete, pasiryžau migdolų sviestą pasigaminti pati! Ir galiu su džiaugsmu pasidalinti, kad tai nėra sunku! 

Šis sviestas kiek kitoks, kaip užtepėlė, neskystas ir gana saldus. Puikiai tiks kokteiliams, pusryčiams ant duonos arba panaudoti gaminant skirtingus desertus. Dėja, šis receptas nėra veganiškas, kadangi naudojau sviestą bei medų, tačiau manau, kad nenaudojant sviesto ir medų pakeičiant klevų ar agavų sirupu šis receptas bus taip pat ne mažiau gardus! 





Reikės:
  • 120g migdolų;
  • 100g sviesto;
  • 50g medaus;
  • 2 šaukštų cinamono;
  • 50g cukraus.

Migdolus sutrinkite trintuvu. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir vėl sutrinkite. Tada sudėkite likusius ingredientus ir dar kartą sutrinkite. Dėkite į šaldytuvą valandai.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)