Teikia „Blogger“.

Šventiški šokoladiniai keksiukai

by - 06:37




Kaip su žaibu praėjo mano mėgstamiausias metas, kurio taip laukiau visus metus. Nors ir nebuvo sniego ar labai didelės Kalėdinės nuotaikos, bet vien praleistas laikas su šeima buvo labai prasmingas ir smagus! Šiuo metu atostogaujame Londone, kuris yra išpuoštas milijonais šventinių lempučių, todėl ir pati Kalėdinė dvasia niekur nepradingo.

Tikrai dar ne laikas pasidėti visas dekoracijas ar Kalėdinius megztinius, kadangi Kalėdinis laikotarpis tęsiasi iki Trijų Karalių. Dėl Naujųjų Metų, juos dažniausiai sutinku namuose su šeimyna ir kiekvienais metais esu paskirta gaminti desertą. Naujieji Metai yra neatskiriami nuo torto kepimo ir puošimo, tačiau šį kartą esant užsienyje sugalvojau Naujiesiems iškepti keksiukus. Tai - lyg mini tortukai su kremu, lengvai pagaminami ir nepareikalaujantys nei didelių kepimo įgūdžių, nei daug laiko. O papuošus keksiukus šventiškais pabarstukais, jie atrodys dar įspūdingiau!




Reikės:

Keksiukams:
  • pusės stiklinės cukraus;
  • 200g miltų;
  • pusės stiklinės grietinėlės;
  • 2 šaukštelių kakavos miltelių;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • šaukštelio apelsino žievelių;
  • apelsino sulčių; 
  • 60g sviesto;
  • 150g tarkuoto juodojo šokolado.
Kremui:
  • 250g šokoladinio grietinėlės sūrio „Philadelphia Milka“;
  • 80ml plakamosios grietinėlės;
  • šaukštelio miltelinio cukraus;
  • šlakelio apelsino sulčių;
  • pabastukų papuošimui.

Ištirpinkite sviestą. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, suberkite cukrų ir nutarkuotas apelsinų žieveles. Pamažu supikite grietinėlę, vieno apelsino sultis, suberkite tarkuotą šokoladą ir viską gerai išmaišykite. Supilkite ir įmaišykite sviestą. Po truputį tešlos krėskite į keksiukų formeles. Keksiukus pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes.
Šaldytuve gerai atvėsintą grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi ir apelsino sultimis. Šokoladinę sūrio masę, kabindama iš apačios, įmaišykite į plaktą grietinėlę. Paruoštą kremą sukrėskite į konditerinį maišą ir puoškite iškepusius ir atvėsusius keksiukus. Papuoškite pabastukais.



SaveSave

You May Also Like

0 komentarai (-ų)