Teikia „Blogger“.

Galeta su slyvomis

by - 09:35




Panaršiusi internete radau labai gražių ir profesionalių desertų nuotraukų ir staiga užsinorėjau pagaminti vieną iš jų. Tai buvo pyragas galette, kuris labai gražiai papuošė pusryčių stalą nuotraukoje. Tarp kitko, šį desertą gaminau pirmą kartą ir tai buvo labai smagus procesas, nors ir nemėgstu itin kruopštaus darbo. Net ir dabar linksma sklaidyti nuotraukas ir vertinti savo darbą. Kitaip sakant šis sekmadienis praleistas turiningai - su galetos receptu ir naujų kepimo žinių bagažu!

Truputėlis istorijos apie „Galette“:
Prancūzijoje šis pyragas buvo patiekamas jau nuo XIV a. Tradiciškai, šis pyragas buvo lyg duona, ruošiamas su bulvėmis ar svogūnais, tačiau kaip desertas, jis  ruošiamas ir valgomas sausio 6-12 dienomis ir simbolizuoja trijų karalių apsilankymą prakartėlėje, kurioje gimė kūdikėlis Jėzus. Šiandien, galetos yra valgomos kone visus metus, tačiau labiausiai visą sausio mėnesį ir yra tradicinis patiekalas, valgomas kartu su šeima ir draugais, nepriklausomai nuo religijos.
Tekstas paimtas iš https://www.frenchasyoulikeit.com



Reikės:

Tešlai:

  • 400g miltų;
  • 200g sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • žiupsnelio druskos.
Įdarui:
  • 0,5kg slyvų;
  • žiupsnelio cinamono;
  • žiupsnelio maltų gvazdikėlių;
  • 3 šaukštų kukurūzų miltų;
  • stiklinės cukraus;
  • 4 šaukštų šviežių apelsinų sulčių.

Tešlai paruošti ant stalo išsijokite miltus, sumaišykite su druska. Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais, sudėkite į miltus ir viską kapokite dideliu peiliu, kol susidarys vienodo dydžio trupiniai. Kiaušinius išplakite, supilkite į sviesto ir miltų trupinius ir užminkykite tešlą. Ją susukite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve. Iškočiokite apskritą lakštą, klokite jį į skardą.
Įdarui paruošti slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, supjaustykite skiltelėmis, užberkite cukrumi, cinamonu ir gvazdikėliais, supilkite apelsinų sultis  ir palikite 2 val. Tada, įberkite kukurūzų miltų ir išmaišykite.
Ant iškočiotos tešlos skiltelėmis išdėliokite slyvas, palikdama apie 3cm tarpelį nuo krašto. Galiausiai, užlenkite paliktą kraštelį. 
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min., sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 35 min., kol tešla parus. 


SaveSave

You May Also Like

0 komentarai (-ų)