Teikia „Blogger“.

Moliūgų meduoliukai

by - 05:57




Stengiuosi kaip įmanoma greičiau įkelti šį receptą, kadangi ruduo jau eina į pabaigą ir svarbiausias rudens akcentas Helouvynas jau praėjo. Ir pati jau šiandien iš Kanados grįžtu į Lietuvą. Čia gražu, labai labai rudeniška ir malonu vaikščioti gaiviu rudens oru. Šio metų laiko fanatikams labai patiktų Kanada bei jos spalvotų lapų peizažas. Tai šalis, kurią verta aplankyti, ypač rudens metu.

Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Artėja dar viena nuostabi ir mano mėgstamiausia metų šventė - šv. Kalėdos! Šie moliūgų meduoliukai yra pirmieji meduoliai šį sezoną, tad jie yra kaip įvadas į gruodžio mėnesį ir visą meduolių kepimo bumą. Tad skubam paplušėti virtuvėje kol dar yra skanių moliūgų aplink!




Reikės:

  • 300g miltų;
  • kiaušinio;
  • 100g sviesto;
  • 150g cukraus;
  • 200g moliūgų tyrės;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • cinamono, gvazdikėlių, muskatų (pagal skonį);
  • žiupsnelio druskos.

Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį į dubenį, suberkite visus prieskonius.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, kiaušiniu ir moliūgų tyre, sumaišykite su biriais produktais. Tešlą šaukštu krėskite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)