Teikia „Blogger“.

Pyragaičiai su razinomis ir riešutais

by - 08:17



Kad ir kaip būtų sunku skirtis su mėgstamiausių sezonu, laukia ne mažiau nuostabesnis mėnuo - gruodis! Taip, tai reiškia šv. Kalėdas, šiltus vakarus, maloniai speigius rytus, dovanėles ir būvimą kartu. Šįryt negalėjau patikėti savo akimis, kai pirmą dalyką kurį pro langą pamačiau anksti ryte buvo sniegas! Taip, tas tikrasis sniegas! Vadinu tai „Žiemos stebuklu“, nes nepamenu, kada paskutinį kartą taip lėtai ir maloniai snigo gruodžio 1-ąją.  

Asmeniškai, namus bei eglutę pasipuošiau jau vakar. Negalėjau sulaukti primosios kalendorinės žiemos dienos, kada įprastai ir puošiu savo mažą erdvę, tačiau šiandien turėjau išvykti į sostinę, todėl tai ir nusprendžiau daryti kiek anksčiau. Asmeniškai, visus metus labai laukiu šventinio laikotarpio, nes, mano manymu, būtent šiuo metu pats skaniausias maistas atsiranda ne tik parduotuvių lentynose, bet ir ant mūsų stalų namuose. Nekantrauju ir aš papildyti savo tinklaraščio gardžiais šventiniais desertais, nes jų tiek daug! Tikiuosi, kad šiandienos receptas Jus linksmai nuteiks visam likusiam mėnesiui ir privers išbandyti labai gardžių, žiemiškų desertų!




Reikės:
  • 280g miltų;
  • 230g sviesto;
  • 150g cukraus;
  • 150g razinų;
  • 125ml pieno;
  • 2 kiaušinių;
  • 50g smulkintų mėgstamų riešutų;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • šaukštelio krakmolo.

Sviestą palikite atšilti iki kambario temperatūros. 
Gerai nuplautas razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir pamirkykite 10 min.
Į gilų dubenį persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius, riešutus ir viską sumaišykite.
Kai sviestas atšils, jį su cukrumi išsukite iki purios masės. Po vieną vis maišydama įmuškite kiaušinius.
Atskirame inde į pieną suberkite vanilinį cukrų, išmaišykite ir sukrėskite į sviesto masę. Lengvai plakdama, po truputį suberkite miltus ir maišykite tol, kol neliks gumuliukų.
Gerai nusausintas razinas pavoliokite krakmole ir suberkite į tešlą. 
Mažas formeles ištepkite riebalais, pabarstykite miltais ir supilkite paruoštą tešlą. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)