Teikia „Blogger“.

Šokoladinis sūrio ir moliūgų pyragas

by - 04:05




31 dieną Kanadoje - Helouvynas! Ir kaip tik tai yra šiandien. Kiek keista ir nustebino tai, kad parduotuvėse rasi daugiau kalėdinių nei Helouvyno dalykėlių. Apsirengti šiais metais negalėsiu, kadangi į lagaminą neįsidėjau jokio kostiumo. Todėl labiausiai lauksiu dienos po Helouvyno, kada visiems saldainiams yra taikomos nuolaidos :D Aha! 

Šiandienos planai yra važiuoti prie krioklių, kurie vaikystėje paliko labai didelį įspūdį. Apskritai, važiuoti mašina Kanadoje rudenį, ypač pro mažus miestelius, kada krenta lapai ir šviečia saulė, yra vienas iš nuostabiausių pojūčių. Labai laukiu, kai šiąnakt važiuosime atgal į Torontą ir tamsoje galėsime pasigrožėti moliūgų žibintais apšviestais kiemais bei linksmais vaikais bei jų kostiumais!

Štai tokia mano maža apžvalga. Noriu ir Jus pasveikinti su šia mums neįprasta, bet labai smagia švente! Kadangi Helouvynas yra neatsiejamas nuo moliūgų, todėl keliu vieną iš skaniausių moliūgų pyragų, kokį esu gaminusi. Sakyčiau labai amerikietiškas cheesecake variantas: klampus šokoladinis sluoksnis apačioje ir kreminis moliūgų sūrio sluoksnis viršuje. Skanaus, tik saugokitės vaiduoklių šiąnakt...!




Reikės:

Šokoladiniam sluoksniui:

  • 300g juodojo šokolado;
  • 150g sviesto;
  • 150g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 180g miltų;
  • 30g kakavos miltelių;
  • 60g grietinės.
Sūrio sluoksniui:
  • 500g moliūgo;
  • 250g kreminio sūrio;
  • 120g cukraus;
  • kiaušinio.

Paruoškite šokoladinį sluoksnį: sviestą ir šokoladą išlydykite. Įberkite cukrų ir įmuškite 2 kiaušinius. Suberkite miltus, kakavą, sudėkite grietinę ir viską gerai išmaišykite.
Paruoškite sūrio sluoksnį: moliūgą susmulkinkite ir kepkite apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros. Atvėsinkite ir sutrinkite. Kreminį sūrį išplakite su cukrumi ir kiaušiniu. Sudėkite moliūgo tyrę ir viską gerai išmaišykite.
Apvalią kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Į dugną pilkite šokoladinį sluoksnį, ant viršaus - sūrio sluoksnį. Pyragą kepkite apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)