Teikia „Blogger“.

Minkštas obuolių pyragas

by - 11:40




Kovo 14-oji arba 03.14 dar geriau internete žinoma kaip skaičiaus pi(π) diena. Pi, angliškai tariamas kaip pie taip pat leidžia suprasti, jog tradiciškai šią dieną paminėti būtina išsikepti ir skanų pyragą! Nors matematika, o ypač geometrija, man ne visada sekėsi, tačiau niekad nepamištu, kad būtent pavasario pradžioje reikia bėgti minėti pyrago dienos! Šių metų pyragas - tradicinis, minkštas obuolių pyragas, kuris visada puikiai dera tiek su ledais, tiek prie karšto gėrimo. 


Reikės:

Pyragui:

  • 6 rūgščių obuolių;
  • 1 1/2 stiklinės miltų;
  • 1/3 stiklinės cukraus;
  • 1/5 stiklinės aliejaus;
  • 2 šaukštų pieno;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3 šaukštų miltelinio cukraus.
Biriam sluoksniui:
  • 2 šaukštų miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3/4 stiklinės cukraus;
  • 30g šalto sviesto.

Paruoškite pyragą: miltus su druska persijokite į dubenį. Iki vientisumo išplakite aliejų, cukrų, pieną. Įmaišykite miltus ir kruopščiai išmaišykite. Paruoštą tešlą maždaug pusvalandį palikite pastovėti kambario temperatūroje, kad išbrinktų, ir supilkite į apvalią kepimo formą. 
Kitame dubenėlyje paruoškite birų sluoksnį: su druska ir cukrumi sumaišykite miltus. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais, sumeskite į miltus ir pertrinkite pirštais, kad mišinys panašėtų į drėgną smėlį. 
Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir kuo tankiau vieną šalia kitos išdėliokite ant tešlos. Ant obuolių suverskite ir tolygiai paskirstykite birų sluoksnį. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių, kol paviršius parus. Tiekite apibarsčius milteliniu cukrumi. 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)