Teikia „Blogger“.

Žaismingi morkų keksiukai

by - 12:25




Dar niekad taip nelaukiau artėjančių švenčių. Labai pasiilgau artimųjų: norisi išsipasakoti, aptarti ateities planus, susėsti kartu prie stalo ir pasigardžiuoti velykiniais patiekalais, vėliau pasivaikščioti gamtoje. 

Kartu norisi ir atšvęsti mano įstojimą į aukštąją mokyklą. Ir ne kur kitur, o į aukštąją Kanadoje! Pasirodo, kad svajonės tikrai pildosi, nors taip pat tai ir ilgo bei sunkaus darbo vaisius. Vienas iš klaustukų, iškilusių su šiuo studijų klausimu, yra šio tinklaraščio ateitis. Kuo toliau, tuo labiau norėtųsi rašyti anglų kalba bei persikelti į visai naują tinklaraštį. Kitaip tariant, šiuo metu norisi naujos pradžios!

Tačiau apie tai šiek tiek vėliau ateityje - dabar laikas pasiruošti prisikėlimo šventei! Šio vakaro receptas - labai mieli, žaismingi morkų keksiukai. Dažnai esu minėjusi, kad būtent morkų desertai man kažkodėl primena vaikystę. Na, o morkos, tiksliau triušiai, yra vienas žinomiausių velykinių simbolių. Šie keksiukai puikiai tiks lengvam desertui ir gyvybingai papuoš vaišių stalą!


Reikės:

Keksiukams:
  • 220g miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 65g razinų;
  • 70g rudojo cukraus;
  • 110g morkų;
  • 80ml aliejaus;
  • 2 kiaušinių;
  • 200g jogurto;
  • žiupsnelio druskos.
Kremui:
  • 200g maskarponės;
  • 45g miltelinio cukraus;
  • šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės;
  • 50ml apelsinų sulčių.

Paruoškite keksiukų tešlą: persijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir pagardinkite druska. Tada suberkite razinas, rudąjį cukrų, smulkiai tarkuotas morkas ir išmaišykite. Aliejų sumaišykite su kiaušinių plakiniu ir jogurtu. Paskui abi mases sumaišykite. Gautą tešlą dėkite į keksiukų formless ir kepkite apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus.
Visus kremui skirtus ingredientus sumaišykite ir išplakite iki vientisos masės. Keksiukus aptepkite gautu kremu, ant viršaus galite įspausti marcipanines morkytes.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)