Teikia „Blogger“.

Sausainiai su saldainiukais

by - 12:36




Na ir priėjome paskutinį šių metų pavasario įrašą! Lauke tikrai kvepia vasara, džiugina praeivių ryškūs drabužiai bei pražydę medžiai. Mane, asmeniškai, labai pralinksmina kiekvienas apsilankymas maisto parduotuvės vaisių bei daržovių skyriuose. 

Ypač šią vasarą labai stengsiuos prigriebti šviežių gėrybių ne tik todėl, kad esu vegetarė, bet ir todėl, kad didžiąją vasaros dalį praleisiu virtuvėje darbo sumetimais. Žinoma, neapleisiu ir tinklaraščio, kaip ir visad siūlysiu pagaminti kažko skanaus bei patikrinto. 

Galiausiai, uždarau šių metų pavasario sezoną spalvingais sausainėliais. Juk nieko nėra geriau, nei piknikas ant žolytės su kavos puodeliu bei naminiais sausainiais. Na, galbūt lietingos dienos su skanumynais lėkštėje man skamba kiek patraukliau, tačiau juk ateina taip laukta vasara, tad džiaukimės saulės spinduliais bei šiluma (su desertu, žinoma!).





Reikės:

  • 260g miltų;
  • 200g spalvotų šokoladinių saldainių „M&M“;
  • 170g sviesto;
  • 140g rudojo cukraus;
  • 130g cukraus;
  • kiaušinio;
  • kiaušinio baltymo;
  • 2 šaukštų kakavos miltelių;
  • 1,5 šaukštelio geriamosios sodos;
  • 1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelio druskos.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, sodą ir druską. Kitame inde išsukite minkštą sviestą bei abiejų rūšių cukrų iki purumo, įmuškite kiaušinį, kiaušinio baltymą ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite vanilės ekstraktą. Po truputėlį suberkite miltų masę ir išmaišykite tešlą. Galiausiai suberkite „M&M“ saldainius ir tolygiai išmaišykite tešlą.
Rankomis formuokite rutuliukus, suplokite ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite orkaitėje apie 15 min. 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)