Teikia „Blogger“.

Biskvitinis abrikosų pyragas su kokosų plutele

by - 02:45



Sveikinu su atėjusia vasara! Birželis. Man šis metų laikas pats darbymetis, todėl apie atostogas nė galvoti negaliu. Tačiau, kai orai šilti ir dabar pats uogų bei vaisių derlius, darbas tampa šiek tiek lengvesnis. Vis dėlto gyvenu prie jūros ir niekaip neturiu laiko prie jos nueiti atsipalaiduoti...

Planas po darbo dienos buvo labai aiškus: pagriebiau šiek tiek abrikosų, susiradau seną biskvito receptą ir labai lengvai iškepiau vasara kvepiantį pyragą. Šis pyragas - labai purus, galbūt skanesnis, kai yra valgomas šiltas su vaniliniais ledais. Kokosų plutelė jam suteikia malonų traškesį, o abrikosai - rūgštumą. Tai pyragas, puikiai tinkantis neštis į visokiausius piknikus, ypač vasarą. Tikėkimės, kad ir aš pati rasiu šiek tiek laiko smagiai iškylai ar arbatos pertraukėlei lauke! 





Reikės:

  • 6 kiaušinių;
  • stiklinės cukraus;
  • stiklinės miltų;
  • 6 šaukštų krakmolo;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • trečdalio stiklinės kokosų drožlių;
  • 100g sviesto;
  • 10 abrikosų.

Kiaušinių trynius kruopščiai atskirkite nuo baltymų. Baltymus atšaldykite, suberkite pusę kiekio cukraus ir išplakite iki standžių putų. Kiaušinių trynius išplakite su likusiu cukrumi ir druska, kol masė kelis kartus padidės. Šiek tiek baltymų masės labai atsargiai sumaišykite su tryniais, po šaukštą berkite su krakmolu sumaišytus persijotus miltus, kepimo miltelius, įmaišykite likusius baltymus. Tešlą krėskite į riebalais pateptą stačiakampę kepimo formą, ant viršaus išdėliokite abrikosų skilteles. Tolygiai ant pyrago viršaus paskirstykite su tirpintu sviestu sumaišytas kokosų drožles.
Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Kepdami nevarstykite durelių, antraip pyragas gali sukristi. Skanaus!


You May Also Like

0 komentarai (-ų)