Apverstas pyragas su persikais
Nemeluosiu, vienas iš sultingiausių ir visiems seilės sutelkusių pyragų. Paslaptis tame, kad tikrai nepagailėjau karamelės ir persikų, o rezultatas buvo stulbinantis! Nors nuo pat pradžių gali atrodyti, kad pyragas ištižęs ir neiškepęs, tačiau neišsigąskite, nes jis toks ir turi būti. Valgomas tiek karštas, tiek šaltas - šis desertas puikiai dera su ledais, kava, arbata. Tačiau jokiu būdu nešlakstykite jo sirupais ar milteliniu cukrumi, nes pyragas išties yra labai labai saldus, kitaip tariant - smaližių svajonė.
Puikus vasaros sezono skanumynas, kuris tikrai nenuvils ir nustebins net ir gurmanus!
Reikės:
Tešlai:
- 100g sviesto;
- 160g cukraus;
- kelių lašelių vanilės ekstrakto;
- 2 kiaušinių;
- 180ml jogurto arba kefyro;
- 300g miltų;
- 2 šaukštelių kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Viršutiniam sluoksniui:
- 100g sviesto;
- 240g miltelinio cukraus;
- 0,5 citrinos;
- kelių lašelių vanilės ekstrakto;
- 6 persikų.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Paruoškite viršutinį sluoksnį: į puodą sudėkite sviestą, miltelinį cukrų, vanilės ekstraktą, įtarkuokite citrinos žievelės ir išspauskite citrinos sultis. Kaitinkite maišydama, iki užvirs. Supilkite karamelę į apvalią pyrago kepimo formą ir sudėkite skiltelėmis pjaustytus persikus ant karamelės viršaus.
Paruoškite tešlą: iki purumo išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą ir dar šiek tiek plakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Suberkite į sviesto masę, supilkite jogurtą/kefyrą, išmaišykite šaukštu ir sukrėskite tešlą ant persikų. Kepkite 40-45 min. Atvėsinkite ir apverskite į lekštę.
0 komentarai (-ų)