Gaivus braškinis varškės ir želė tortas
Esu minėjusi, kad tortų gaminimas nėra mano mėgstamiausias užsiėmimas virtuvėje. Mieliau kepčiau sausainius ar keksus. Tiesiog tai yra daug laiko bei kruopštumo reikalaujantis darbas, o dažniausiai abiejų dalykų man ir trūksta. Geriausia iki šiol patikrinta priemonė norint pagaminti tortą greitai - želė. O ypač vaisinės želė puikiai tinka norint pagaminti saldžiarūgščius tortus. O kadangi želė skonių yra labai platus pasirinkimas, galima eksperimentuoti ir išbandyti vis naujus tortų variantus! Šis, vasarą primenantis variantas, yra būtent su skaniausiomis sezono uogomis braškėmis bei braškine žele!
Reikės:
Varškės sluoksniui:
- 360g varškės;
- 20g želatinos;
- 75ml pieno;
- 100g cukraus;
- 120g natūralaus jogurto;
- 200ml grietinėlės.
Želė sluoksniui:
- pakelio braškių želė.
Želatiną užpilkyte pienu ir palaikykite, kad išbrinktų. Varškę su cukrumi ir jogurtu išplakite iki vientisos masės. Pieną pašildykite, kad želatina visiškai ištirptų, bet neužvirinkite. Į plakamą varškės masę lėtai supilkite želatiną. Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę ir įmaišykite į varškės masę. Viską sudėkite į sandarią torto forma nuimamais kraštais ir palikite 4-5 val. šaldytuve sustingti.
Pagal nurodymus ant pakuotės paruoškite braškinę želė ir apliekite atšaldytą tortą. Vėl palikite šaldytuve sustingti. Papuoškite keliomis braškių puselėmis.
0 komentarai (-ų)