Drėgnas morkų pyragas
Savo tinklaraštyje jau esu rašiusi apie taip mėgstamą morkų pyragą. Asmeniškai, ruduo man neatsiejamas nuo šio deserto. Drėgnas ir pilnas prieskonių - toks turi būti tikras morkų pyragas! Šis receptas vienas iš lengvesnių, puikus iškepti mažai kompanijai, kadangi pats pyragas yra gan mažas (kepiau 15cm skersmens apvalioje formoje), tačiau visada receptą galima dvigubinti.
Štai dar keli morkų pyragų receptai, kuriuos seniau patalpinau:
Saldusis morkų pyragas
Morkų pyragas
Reikės:
Pyragui:
- 100g miltų;
- 2 kiaušinių;
- 2 morkų;
- 40g sviesto;
- šaukštelio kepimo miltelių;
- 80g cukraus;
- 50ml klevų sirupo;
- saujos kapotų graikinių riešutų;
- gvazdikėlių, cinamono, muskato pagal skonį.
Viršutiniam sirupui:
- 80g cukraus;
- 30g sviesto;
- 125 grietinėlės.
Paruoškite morkų pyragą: miltus persijokite ir sumaišykite su cinamonu, muskatu, maltais gvazdikėliais ir kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su cukrumi ir klevų sirupu, supilkite į miltų mišinį, įmaišykite lydytą sviestą ir viską gerai išsukite.
Morkas nuskuskite, sutarkuokite, sumaišykite su kapotais riešutais ir išmaišykite į tešlą.
Nedidelę kepimo formą ištepkite riebalais, supilkite pyrago tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 min.
Paruoškite viršutinį sirupą: cukrų, sviestą, grietinėlę užvirinkite nedideliame puode, pakaitinkite kelias minutes ir nukaiskite.
Pyragą apliekite sirupu ir dar 5 minutėms pašaukite į orkaitę.
0 komentarai (-ų)