Trupiniuotis su gervuogėmis
Pasidalinsiu labai trumpu įrašu, kadangi skubu krautis lagamino kelionei į Kanadą! Nors nemėgstu labai daug visko prisikrauti, iškilo dilema dėl daugelio rūbų. Orai šiuo metu Toronte labai permainingi, todėl turiu pasiimti pakankamai tiek šiltiems, tiek labai vėjuotiems bei lietingiems rudens orams. Svarbiausia pasiimti gerą nuotaiką ir nusiteikimą daug pamatyti, įgauti naujos patirties ir pasisemti daug idėjų. Tą ir ruošiuosi padaryti, ypač tokiame įvairiaspalviame mieste!
Kol būsiu iškeliavusi, neleisiu tinklaraščiui snausti, ne ne ne! Artėjant Helouvynui kitą savaitę įkelsiu paskutinius receptus su moliūgais, o šiandien aprašau vieną iš mėgstamiausių mano vaikystės kepinių - trupiniuotį! Suteikiau receptui šiokio tokio rudeninio atspalvio panaudojusi gervuoges! Tad skubėkite į virtuvę gaminti šio pyrago, kad būtų kuo pasidalinti su šeimos nariais ar draugais žvarbią rudens dienelę! O aš jau lekiu!
Reikės:
- 400g miltų;
- 200g sviesto;
- 100g cukraus;
- 2 kiaušinių trynių;
- 2 šaukštų grietinės;
- 500g gervuogių;
- pagal skonį vanilės esencijos;
- pagal skonį nutarkuotų citrinos žievelių;
- 50ml romo;
- 4 šaukštų rudojo cukraus.
Citriną labai gerai nušveiskite po tekančiu vandeniu, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite. Žieveles suberkite į plakimo indą. Įmuškite kiaušinio trynius, juos su citrinos žievelėmis išplakite naudodama elektrinį plakiklį. Pagal skonį įlašinkite vanilės esencijos. Į gautą mišinį persijokite miltus, dėkite šaltus ir supjaustytus sviesto gabalėlius ir viską kapokite dviem peiliais, kol sviestas apsivels miltais. Įkrėskite 2 šaukštus grietinės ir minkykite tešlą. Ją padalinkite į 2 dalis.
Gervuoges nuplaukite, nusausinkite, sutrinkite su cukrumi ir romu. Maždaug valandą palaikykite, kad susimaišytų skoniai.
Paėmusios vieną tešlos dalį, ja išklokite skardos dugną ir 10-12 min. pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Ištraukusi paskirstykite gervuoges ir uždėkite gabalėliais plėšytą antrąją tešlos dalį. Kepkite dar apie 15 min.
0 komentarai (-ų)