Kakavinės snaigutės
Ar jums artimas tas jausmas, kai eglė namuose jau papuošta, kambariai kvepia meduoliais ir kiekvieną lentyną puošia Kalėdiniai papuošimai? Taip, aš pilnai pasiruošusi Kalėdoms. Gal ir per anksti, bet šventinė dvasia mane užvaldė taip smarkiai, kad pradėjau pakuoti dovanėles ir dėti jas po egle.
Taip pat labai mėgstu vakare atsisėdusi puošti meduoliukus ir sausainukus. Ir kaip matote, štai - mano rezultatas! Kartais pamačiusi savuosius kūrinius pagalvoju, kad galėčiau eiti į Kalėdinę mugę ir juos pardavinėti. Manau - būtų smagu!
Jei jau užsiminiau apie Kalėdines muges, aš jų aplankyti važiuosiu prieš pat Kalėdas, didžiąsias šventes taip pat ten ir sutiksiu - Vokietijoje! Esu buvusi Vokietijoje ne kartą ir pati esu mačiusi, kokios tos mugės. Tikrai įspūdingos! Amatininkų darbus apžiūrėti atvažiuoja ir atskrenda žmonės iš Vokietijos ir viso pasaulio. Prižadu, aprašysiu nuostabią kelionę!
Na ir štai, priėjome receptą. Svarbiausia nepamiršti smagiausios vietos - dekoravimo. Naudokite daug spalvų, pabarstukų, arba puoškite juos baltai, nes jie vis tiek atrodys nerealiai!
Reikės:
Tešlai:
- 250g sviesto;
- 100g cukraus;
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus;
- 350g miltų;
- 2 šaukštai kakavos miltelių;
- 2 kiaušinių trynių;
- šaukšto kokosų drožlių;
- šaukštelio kepimo miltelių.
Glajui:
- 2 kiaušinių baltymų;
- šaukšto šviežių citrinos sulčių;
- pagal skonį miltelinio cukraus.
Miltus, kakavos ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų persijokite per sietelį į dubenį.
Į miltus supilkyte lydytą sviestą, suberkite kokosų drožles, cukrų, supilkite plaktus kiaušinių trynius ir suminkykite tešlą.
Ją susukite į maistinę plėvelę ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.
Atvėsintą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo, iš jos formelėmis išspauskite snaigutes, jas dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve.
Sausainėlius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Paruoškite glajų: baltymus kruopščiai išsukite su citrinos sultimis. Po žiupsnį berkite tiek miltelinio cukraus, kad gautumėte vidutinio tištumo košelę. Sukrėskite ją į konditerinį švirkštą ir ant atvėsusių sausainių išraizgykite raštus.
0 komentarai (-ų)