Teikia „Blogger“.

Šokoladu glaistyti sausainiai

by - 12:49




Kaip senai rašiau savo tinklaraštį, visai buvau jį pamiršusi. Kasdieniai kepimai ir ruošimasis šventėms slegia ir skubina. Bet štai - pagaliau baigiau! 

Atgyvenau kitaip vadinamą "Kalėdinį kepinių bumą". Per naktis kepusi dabar savąjame akiratyje matau tik lovą ir miegą. Todėl ir nusprendėme su šeima artimiausias dienas praleisti Vokietijoje. Manau pailsėsiu ir tikrai daug ką pamatysiu, kitaip sakant "prasiblaškysiu".

Na, pastarąją savaitę draugams kepiau sūrio pyragą ir medaus tortą. Tikrai visi mane gyrė, o ypač mano meduoliukus ir karamelinius popkornus. Malonu išgirsti, kad nors esu ne profesionalė, vistiek moku iškepti skanius ir mielus saldumynus. Taip pat pirmą kartą kepiau meduolinį namelį. Net nesitikėjau, kad pavyks, bet pavyko! Namelis gavosi tikrai pasakiškas: dekoruotas saldainukais, guminukais, baltymų glajumi - tikra vaikiška svajonė!

Nors ir Naujieji Metai priešaky, siūlau pasigaminti šiuos meduoliukus. Jie išskirtiniai tuo, kad yra aplieti šokoladu ir tinka vaikams, bei gurmanams!





Reikės:

Tešlai:

  • 250g miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 150g medaus;
  • 85g sviesto;
  • imbiero, cinamono, gvazdikėlių, malto muskato pagal skonį.

Glajui:
  • 200g juodojo šokolado;
  • 3 šaukštelių saulėgrąžų aliejaus.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Medų sumaišyti su sviestu ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps. Paskui palikti atvėsti. Tada į gautą masę supilti miltų mišinį, gerai išmaišyti ir laikyti šaldytuve apie 12 val. Iš gautos tešlos iškočioti 1cm lakštą ir išspausti norimos formos sausainius. Paskui dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Tada palikti atvėsti.
Šokoladą sulaužyti gabalėliais ir sumaišyti su aliejumi. Gautą masę kaitinti ant silpnos ugnies, kol šokoladas ištirps. Paskui šiek tiek atvėsinti. Gautu glajumi ištepti sausainius. Laikyti šaldytuve, kol visiškai sustings.





You May Also Like

1 komentarai (-ų)