Teikia „Blogger“.

Bûche de Noël

by - 12:16




Na štai, ir priėjome šią liniją - metų pabaigą. Taip, metai greitai bėga, ir kiekvienais metais keliame taurę pamiršę rūpesčius. 

Taipogi, šis yra mano paskutinysis 2014-ųjų metų įrašas. Malonu, kad susirenkate ir laukiate šių saldžių receptėlių, kuriuos kaupiu, tobulinu. Tikiuosi, kad kiti metai atneš daug naujų skaitytojų ir išplatins mūsų gretas. Žinau, kad labai mėgstate gaminti, tad prižadu skelbti konkursus ir kitokias idėjas! Bus smagu! Kaip ir kiekvienais metais, sau išsikeliu kitų metų siekimus!


2015-aisias metais norėčiau:
  1. sveikiau maitintis (kas yra neįmanoma, kadangi myliu saldumynus);
  2. sportuoti;
  3. reguliariai rašyti tinklaraščius;
  4. tvarkytis kambarius.

Štai ir mano sąrašėlis. Jis tikrai motyvuos mane 2015-aisiais metais!

Na, o receptą parinkau ne šiaip sau šitą. Jis yra tarsi medžio šaka, gyvybė, kuri atspindi mūsų perreitus metus ir gražiausias metų šventes. Nors jis buvo pritaikytas ir gaminamas šv. Kalėdoms, manau, kad visi produktai ir meilė, kuri buvo panaudota gaminant šį pyragą, parodo mūsų meilę gyvenimui, šeimai, ir kad kiekvieną dieną turime palaimą būti kartu.

Truputėlis istorijos apie Bûche de Noël (Kalėdinę šaką):
Originalus "Kalėdinės šakos" receptas atsirado 19 amžiuje. Šis pyragas yra tradicinis desertas patiekiamas per Kalėdas, ypač Prancūzijoje, Kvebeke ir buvusiose Prancūzijos kolonijose. Pyragas tradiciškai gaminamas iš biskvitinio vyniotinio, paprastai sutepamas kremu ir viduje, ir išorėje. "Kalėdinės šakos" primena nukirstas šakas, žievės tekstūra padaroma vilkinant šakutą per pyrago kremą. Pyragas yra apibarstomas cukraus pudra, nes tai panašu į sniegą. Taip pat tortas yra puošiamas oriniais pyragaičiais, kurie yra sulipdomi tarsi grybai.

Taigi, likusius metus praleiskite turiningai ir prasmingai, svarbiausia saugiai ir su šeima, linksmų Naujųjų Metų!





Reikės:

Tešlai:
  • 80g miltų;
  • 40g kakavos;
  • žiupsnelio sodos;
  • 5 šaukštų sviesto;
  • 6 didelių kiaušinių;
  • 150g cukraus;
  • 2 šaukštelių geros kokybės vanilės ekstrakto.
Įdarui:
  • 400ml plakamosios grietinėlės;
  • 4 šaukštų cukraus pudros;
  • 100g sūrio "Philadelphia";
  • 200g šaldytų aviečių.
Glajui:
  • 250ml pieno;
  • 100g šokolado.

Įkaitinus orkaitę iki 180 laipsnių į dubenį išsijokite miltus, kakavą ir sodą.
Mažame prikaistuvyje ištirpdykite sviestą ir palikite šiltai.
Ištrinkite kiaušinius su cukrumi, indą su mase pastatykite ant garuojančio puodo su vandeniu. Maišykite tol, kol cukrus ištirps, o kiaušiniai sušils. Pabaigoje įpilkite vanilės ekstrakto. Tada atsargiai, per tris kartus, maišykite ir supilkite miltus, o pabaigoje - tirpintą sviestą.
Viską gerai išmaišykite. Kvadratinę skardą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20 min.
Kol pyragas kepa, gaminkite kremą: grietinėlę išplakite su cukraus pudra. Kai grietinėlė pasidaro puri, įmaišykite sūrį "Philadelphia".
Iškeptą pyragą atvėsinkite, atsargiai nulupkite popierių. Pyragą aptepkite grietinėlės ir sūrio mase, pabarstykite šaldytomis avietėmis ir susukite vyniotinį. Jį aptepkite šokoladiniu glajumi. O jį pasidarykite taip: į pieną įdėkite šokoladą, pavirkite, kol sutirštės. Tačiau pyragą galite sutepti ir Nutella!


Linksmų Naujųjų Metų, pasimatysime 2015-aisiais!


You May Also Like

1 komentarai (-ų)

  1. Niekada neišnyks mūsų tauta, kol turėsime tokių gyvibingų, siekiančių tikslų ir tokių skaidrių kristaliukų, kaip tu miss panele. Sėkmės tau Naujuosiuose metuose.

    AtsakytiPanaikinti