Teikia „Blogger“.

Žvaigždėtoji eglutė

by - 11:04





You better watch out
You better not cry
You better not pout
I'm telling you why
Santa Claus is coming to town!

Taip tikrai - Kalėdų Senelis jau greitai atkeliaus ir pas mus, į mūsų namus. Todėl jau ir pradėjau Jam kepti visokiausius sausainius. Tuo Kalėdos ir skiriasi nuo visų kitų švenčių. Kitomis progomis kepu tortus, pyragus, o Kalėdiniu laikotarpiu iškepu LABAI daug sausainių! Jaučiuosi lyg kokia senelio elfė, kuri gamina vaikams žaislus kiaurą naktį.

Džiaugiuosi, kad Lietuvoje sausainių puošmenoms ir formelėms yra skiriama daugiau dėmesio. Nuo neįtikėtino kepimo reikmenų pasirinkimo raibsta akys. Po truputį pradedame perimti amerikietiškas tradicijas ir papročius: kepti sausainėlius prieš Kalėdas, marginti juos, pirkti žvakes ir dekoracijas.

Visu garsu įsijungusi Kalėdinį albumą tik kepu kepu ir galo nematau. Ir tai užburia. Parduotuvė neturi lygių mūsų rankoms, šeimininkės - mes gaminame pačius skaniausius savo šeimai sausainius, ir ne kaip kitaip! Kiekvieną dieną išbandau bent vieną sausainių receptą. Na va, šį kartą sugalvojau išsikepti labai dailias sausainių eglutes. Jomis labai žavisi mano tėtis, nes jis yra labai didelis sviestinių sausainių megėjas. Sako, kad labai primena vaikystę :)





Reikės:
  • 150g sviesto;
  • 100g miltelinio cukraus;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 350g miltų;
  • nutarkuotų vienos citrinos žievelių;
  • miltelinio cukraus (pabarstyti);
  • baltojo šokolado (eglutės "šakoms" sulipdyti).

Sviestą išsukite su milteliniu cukrumi.
Kiaušinių trynius įleiskite į puodelį, suplakite šakute ir maišydama pamažu supilkite į sviestą.
Sviesto ir kiaušinių masę sumaišykite su persijotais miltais ir citrinos žievelėmis. Užminkykite tešlą.
Iškočiokite 5mm storio lakštą ir išspauskite įvairaus dydžio žvaigždutes.
Kepkite 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių.
Baltąjį šokoladą išlydykite virš garų vonelės, supilkite į popierinę tūtelę ir klijuokite eglutę.
Prieš patiekdama apibarstykite eglutę milteliniu cukrumi.





You May Also Like

0 komentarai (-ų)