Teikia „Blogger“.

Kreminis moliūgų pyragas su sausainių pagrindu

by - 01:11





Taigi, ir vėl atejo viena iš gražiausių metų švenčių - Helouvynas! Džiugu, kad ši šventė vis labiau prigija Lietuvoje. Tikiuosi, kad Helouvynas Baltijos šalyse bus kasmetinė šventė ir visi ją pripažins.

Kaip ir kiekvienais metais, mūsų šeimos tradicija yra kepti moliūgų pyragą. Preitais metais kepiau šį pyragą. Šį kartą norėjosi kažko švelnesnio, tokio kreminio lyg sūrio pyrago. Nusprendžiau kepti šį.

Šio pyrago skonis yra unikalus, niekur nesu tokio ragavusi. Labai švelnus, kremo skonis labai rudeniškas, net neįmanoma išpasakoti. Valgydama šį pyragą įsivaizdavau, kad guliu savo lovoje, šiltai įsitaisiusi su puodeliu kavos ir žiūriu Helouvyno filmus. O sausainių pagrindas toks aromatingas, primena šv.Kalėdas, nes pagrindui naudojau imbierinius sausainius. Kito pyrago, kuris taip gerai nuteiktų rudeniškai nuotaikai, nesu valgiusi. Taip, jis yra nepakartojamas ir Jums būtinai jį reikia pagaminti.






Reikės:

Pagrindui:

  • 200g mėgstamų trapių sausainių (naudojau imbierinius);
  • 5 šaukštų sviesto;
  • 4 šaukštų cukraus;
  • pagal skonį vanilinio cukraus;
  • pusė stiklinės mėgstamų riešutų.
Įdarui:
  • 600g moliūgo;
  • 120g sviesto;
  • 120g cukraus;
  • nutarkuotų apelsino žievelių;
  • 4 kiaušinių;
  • 2 šaukštų kukurūzų miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • pagal skonį mėgstamų prieskonių.

Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite grūstuvėliu arba elektriniu smulkintuvu, sumaišykite su lydytu sviestu, cukrumi, keptuvėje paskrudintais riešutais ir vaniliniu cukrumi.
Masę drėgnu delnu suspauskite į kepimo popieriumi išklotą karščiui atsparią kepimo formą.
Gabalėliais supjaustytą moliūgą sudėkite į puodą, įpilkite šlakelį vandens, įberkite mėgstamus prieskonius ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol suminkštės, bet jokiu būdu ne ištiš. Nukoškite ir moliūgo gabalėlius sutrinkite šakute.
Sviestą su cukrumi išsukite iki purumo, po vieną įmuškite kiaušinius. Sudėkite trintus moliūgus ir išplakite elektriniu plakikliu. Galiausiai įmaišykite kukurūzų miltus, nutarkuotas apelsino žieveles. 
Paruoštą įdarą krėskite ant sausainių pagrindo ir kepimo formą pašaukite į orkaitę. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 40 min.
Pyragą tiekite gerai atšaldytą.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)