Teikia „Blogger“.

Kavos skonio keksiukai

by - 11:47





Velykų laikotarpiu gavau prašymą iškepti keksiukų šeimos draugams. Žinoma, tai labai miela ir saldi dovana, kas gali būti geresnio už namuose gamintą produktą? Niekad nebuvau net ir pagalvojus, kad šiuos gražuolius papuošus ir specialiai supakavus, juos galima įteikti kaip dovaną.

O kadangi keksiukus turėjome dovanoti vyresniems asmenims, suradau ganą klasikinį, bet laiko patikrintą ir gardų kavos skonio keksiukų receptą. Tikiuosi išbandysite ir galėsite juos dovanoti visomis progomis!






Reikės:

Tešlai:
  • 120g sviesto;
  • stiklinės cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 400g miltų;
  • 200ml stiprios kavos;
  • 60g kakavos miltelių;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių.
Kavos kremui:
  • 3 stiklinių miltelinio cukraus;
  • 100g sviesto;
  • šaukšto stiprios kavos;
  • 2-3 šaukštų riebios grietinėlės;
  • šokolado drožlių (papuošimui).

Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Paruoškite ir atvėsinkite kavą.
Dubenyje plakite sviestą ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri. Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Dalimis įmaišykite miltus ir šaltą kavą į išsuktą sviestą.
Sukrėskite tešlą į keksiukų formeles, pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 20 min. Patikrinkite mediniu iešmeliu. Atvėsinkite keksiukus.
Paruoškite kavos kremą: dubenyje gerai išsukite kambario temperatūros sviestą, plakdama dalimis įmaišykite miltelinį cukrų. Galiausiai supilkite kavą ir 2 šaukštus riebios grietinėlės. Jei kremas išėjo per tirštas, įmaišykite daugiau greitinėlės. Konditeriniu švirkštu dekoruokite atvėsusius keksiukus kavos kremu, papuoškite šokolado drožlėmis.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)