Teikia „Blogger“.

Citrinų pyragas

by - 07:37





Taigi, pagaliau į duris pasibeldė vasara vasarėlė! Už lango puikuojasi saulė, oras labai karštas ir kvepiantis akacijomis. Norisi tiesiog pasitiesti apklotą kažkur po medžiu ir pasiruošti smagią iškylą. Todėl šiandien Jums ir siūlau patį pirmą vasaros receptą, kuris puikiai tiks karštai vasaros dienai, ir žinoma - iškyloms. Tai gaivusis ir saldusis citrinų pyragas, kurio receptą radau mažoje knygutėje su užrašais. Šis pyragas yra geriausias arbatos ar limonado draugas. Paruošimas atrodė labai paprastas, o rezultatas dar nuostabesnis!






Reikės:

Pyragui:

  • 150g miltų;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 150g minkšto sviesto (ir šiek tiek formai ištepti);
  • 150g cukraus;
  • 100g grietinės;
  • 3 kiaušinių;
  • citrinos;
  • žiupsnelio druskos.
Sirupui:
  • 5 šaukštų cukraus;
  • 2 citrinų.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepimo formą ištepkite gabalėliu sviesto. Miltus su kepimo milteliais persijojame į dubenį. Ten pat suberkite nuo vienos citrinos nutarkuotas žieveles. Į tą patį dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukrų, sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos. Imkite elektrinį maišiklį ir viską išplakite, kol išeis vientisa, puri ir drimbanti tešla. Supilkite tešlą į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite orkaitėje apie 45 min. 
Kol pyragas kepa, paruoškite citrinų sirupą: iš citrinų išspauskite sultis, nutarkuokite žieveles ir viską sumaišykite su cukrumi. 
Kai pyragas iškepa, subadykite jį mediniu iešmeliu. Ant dar karšto supilame sirupą ir leidžiame jau susigerti. Pyragui atvėsus apibarstykite jį cukraus pudra.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)