Teikia „Blogger“.

Auksinė bananų duona

by - 10:17




Prieš dvejus metus į šį tinklaraštį įkėliau bananinės duonos receptą, kuriuo aš labai labai didžiuojuosi. Paskaičiusi tuos spalio pabaigos prisiminimus ir mano rudenį prieš dvejus metus, pasijutau labai nostalgiškai. Rašiau apie Helouvyną, kurio ,beje, labai labai laukiu ir šiais metais. Planuoju vykti į Vilnių, bet dar likau neapsisprendusi dėl šių metų kostiumo. Norėčiau persirengti klasika tapusiu Hariu Poteriu. Tačiau turiu dar visą spalio mėnesį iki Helouvyno, tad reikia ir toliau kibti į kasdienius darbus ir, žinoma, suktis virtuvėje!:)

Toks mano minčių nukrypimas. Na, o šiais metais keliu ir dar vieną bananinės duonos receptą, bet šiek tiek kitokį: drėgnesnį, su riešutais ir obuoliais. Puikiai atspindi mano rudeninę virtuvės dvasią!




Reikės:

  • 4 bananų;
  • 125g cukraus;
  • 40g obuolių;
  • 60g sviesto;
  • 4 kiaušinių;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 125ml pasukų;
  • 300g miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 120g riešutų;
  • žiupsnelio druskos.

Cukrų sumaišykite su tarkuotais obuoliais, lydytu sviestu, plaktais kiaušiniais ir vaniliniu cukrumi. Bananus sutrinkite ir suberkite į gautą masę. Paskui supilkite pasukas ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pagardinkite druska. Tada abi mases sumaišykite ir suberkite smulkintus riešutus. Duoną kepkite apie 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. 

You May Also Like

1 komentarai (-ų)