Teikia „Blogger“.

Sausainiai „Raganos pirštai“

by - 11:15




Sveikinu sulaukus šiurpiausios metų šventės Helouvyno! Šiemet truputėlį pasikeitė mano numatyti planai, tačiau kaipgi nepaminėsi šios šventės. Praleisiu vakarą žiurėdama Helouvyno filmus, galbūt net išdrįsiu peržiūrėti kokį siaubesnį, nors ir nesu didelė siaubo filmų gerbėja. 

O svarbiausia žiūrint gerą filmą turėti ir skanaus maisto! Taigi, visada per Helouvyną išsikepu jau seniai mano šeimoje pamėgtų sausainukų-pirštukų. Manieji visada gaunasi truputį plokštoki, tačiau jie labai skanūs ir atrodo ganai įdomiai ant šventinio skanėstų stalo. Siūlyčiau minkant tešlą įpilti ir maistinių dažų, tada sausainiai atrodys dar įdomiau.





Reikės:

  • 150g sviesto;
  • 250g cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 350g miltų;
  • migdolų.

Kambario temperatūros sviestą plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi apie 5 minutes. Tada įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Druską, kepimo miltelius ir miltus sumaišykite ir pamažu berkite į plakinį. Tešla turi būti gana kieta ir nelipti prie rankų. Tešlą 30 minučių palaikykite šaldytuve. Tada imkite nedidelį gabalėlį tešlos, iškočiokite mažą virvelę ir suteikite jai piršto formą. Midgolą įspauskite į vietą, kur turi būti piršto nagas. Sausainius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)