Sausainiai „Raganos pirštai“
O svarbiausia žiūrint gerą filmą turėti ir skanaus maisto! Taigi, visada per Helouvyną išsikepu jau seniai mano šeimoje pamėgtų sausainukų-pirštukų. Manieji visada gaunasi truputį plokštoki, tačiau jie labai skanūs ir atrodo ganai įdomiai ant šventinio skanėstų stalo. Siūlyčiau minkant tešlą įpilti ir maistinių dažų, tada sausainiai atrodys dar įdomiau.
Reikės:
- 150g sviesto;
- 250g cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 1 šaukštelio druskos;
- 350g miltų;
- migdolų.
Kambario temperatūros sviestą plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi apie 5 minutes. Tada įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Druską, kepimo miltelius ir miltus sumaišykite ir pamažu berkite į plakinį. Tešla turi būti gana kieta ir nelipti prie rankų. Tešlą 30 minučių palaikykite šaldytuve. Tada imkite nedidelį gabalėlį tešlos, iškočiokite mažą virvelę ir suteikite jai piršto formą. Midgolą įspauskite į vietą, kur turi būti piršto nagas. Sausainius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
0 komentarai (-ų)