Teikia „Blogger“.

Šokoladinis pyragas su migdolais

by - 10:24




Pastaruoju metu nebeliko laiko nei gaminti, nei užsiimti kita mėgstama veikla, kadangi yra tiek daug neatidėliotinų ir svarbių darbų. Ruduo - mano užimtasis sezonas. Jau įsibėgėjau į kasdienią rutiną, tačiau kiekvieną dieną jaučiuosi vis labiau pavargusi nuo visko. 

Kai randu kokią laisvesnę valandėlę, stengiuosi atsipūsti, pažiūrėti filmą ir pasigaminti kažko skanaus. Jau ir seniau minėjau, kad gaminimas ir kepimas man yra didelė terapija nuo streso. O žiūrėti į gražius desertus tumblr yra mano naktinė terapija :D 

Dalinuosi dar vienu šokoladinio pyrago receptu, kuris labai primena braunį. Karamelizuoti apelsiniai riešutai pyragui suteikia labai malonų žieminį skonį. Brauniai man visada asocijavosi su Helouvynu (taip, ši šventė jau ne už kalnų!).





Reikės:

Pyragui:
  • 150g sviesto;
  • 100g juodojo šokolado;
  • 100g miltelinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3 šaukštų kakavos miltelių;
  • šaukšto brendžio;
  • 4 šaukštų miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • šaukštelio kepimo miltelių.
Riešutiniam užpilui:
  • 2 saujų migdolų;
  • 4 šaukštų skysto medaus;
  • apelsino;
  • citrinos sulčių.

Šokoladą sutrupinkite ir išlydykite karšto vandens vonelėje. Suberkite miltelinį cukrų, druską, kakavos miltelius, supilkite brendį ir gerai išsukite. Įmuškite kiaušinius ir dar sykį viską gerai išmaišykite.
Maišydama suberkite miltus, kepimo miltelius, sukite, kol masė taps vientisa. Tešlą sukrėskite į stačiakampę kepimo formą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Paruoškite užpilą: susmulkintus migdolus paskrudinkite karštoje keptuvėje, sukrėskite medų ir išmaišykite. Nukėlusi nuo ugnies įmaišykite citrinos ir apelsino sultis. Užpilu apliekite atvėsusį pyragą.



You May Also Like

0 komentarai (-ų)