Trikampės bandelės su obuoliais
Kartais tiesiog nėra laiko pačiai gaminti tešlą, ją kočioti ir daug laiko praleisti virtuvėje. O saldaus man norisi VISADA! Taigi, sluoksniuota tešla yra labai puikus sprendimas.
Prieš metus gaminau ir šokoladinius ragelius, kuriuos labai mėgstu valgyti ryte, na o šios bandelės tiesiog kvepia rudeniu. Puikiai tiks ir vakarui prie puodelio arbatos.
Reikės:
- 500g sluoksniuotos tešlos;
- kiaušinio trynio.
Įdarui:
- 2 didelių obuolių;
- 0,5 šaukštelio cinamono;
- 4 šaukštų cukraus;
- 30ml citrinų sulčių;
- 500ml vandens.
Obuolius nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Kaitinkite ant silpnos ugnies apie 5 min. Tuomet obuolius nukoškite ir palikite atvėsti.
Tešlą iškočiokite, supjaustykite trikampiais. Ant kiekvieno tešlos trikampio dėkite po kelis šaukštelius obuolių įdaro ir užklokite kitu tešlos trikampiu. Bandeles dėkite į kepimo indą, aptepkite jas kiaušinio tryniu ir kepkite apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus.
0 komentarai (-ų)