Šokoladiniai sausainiai
Visos mes ieškome to tobulo šokoladinių sausainių recepto. Šie populiarūs „chocolate chip cookies" jau seniai išgarsėjo visame pasaulyje kaip komfortą teikiantys naminiai sausainukai. Esu išbandžiusi begalę receptų, bet visada kažkas gaudavosi ne taip. Pagaliau galiu pripažinti, kad radau tikrai dėmesio vertą receptą.
Šio recepto sausainiai gaunasi tokie labai lengvai įkandami, purūs ir gana „cakey".
Sausainius su šokolado gabaliukais išrado amerikiečių virėja Ruth Graves Wakefield 1938 m. Tuo metu Ruth buvo vilos Toll House Inn savininkė Masačiusetse. Viloje buvo populiarus restoranas, kuris garsėjo naminiais patiekalias ir kepiniais. Vienas iš garsiausių to meto desertų, kurį dievindavo visi vilos svečiai, buvo riešutinis sausainėlis su ledais. Tačiau savininkė šiek tiek norėjo paįvairinti receptą, tad sugalvojo į sausainių tešlą įmaišyti šiek tiek šokolado. Dabar šie šokoladiniai sausainėliai garsėja kaip Nestlé firmos pagrindinis originalus kepinys.
Tekstas paimtas iš wikipedia.org
Puikus receptas žiemai ir šiltiems vakarams namuose, taip pat puikiai tinka palikti su pienu Kalėdų Seneliui!
Reikės:
- 150g juodojo šokolado;
- 150g sviesto;
- 80g rudojo cukraus;
- 80g baltojo cukraus;
- 2 šaukštelių vanilės ekstrakto;
- kiaušinio;
- 225g miltų;
- šaukštelio kepimo miltelių;
- druskos pagal skonį.
Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su ruduoju, baltuoju cukrumi ir ištrinkite. Tada supilkite vanilės ekstraktą, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir pagardinkite druska. Tada abi mases sumaišykite. Šokoladą susmulkinkite ir suberkite į tešlą. Formuokite rutuliukus iš maždaug 2 šaukštų tešlos ir dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros apie 15 min., kol gražiai apskrus.
0 komentarai (-ų)