Teikia „Blogger“.

Mielinių įdarytų bandelių eglutė

by - 09:23





Ir štai, įsibėgėjo gruodis ir jau pats laikas pirkti visas Kalėdines dovanas! Kodėl prakalbau apie dovanas? Kadangi pastaruoju metu labai populiarios dovanos tapo namų gamybos kepiniai. 

Kiekvienais metais vis sunkiau ir sunkiau išrinkti dovaną mylimam žmogui, ypač jei žmogus turi viską ir nieko ypatingo nereikalauja. Todėl geriausia dovana tokiam žmogui, mano manymu, yra kepinys, pagamintas Jūsų pačių rankomis ir atkeliavęs tiesiai iš virtuvės. Sutinku su savo mamos žodžiais, kad toks kepinys, kaip ši eglutė, yra puikiausia dovana tam, kuris tokį meną suprantą. Tai originalu, lengva ir labai gražu. Gražiai supakuokite ir įteikite savo mylimam žmogui, kuris įvertins ir džiaugsis Jūsų darbu!





Reikės:

  • 125ml šilto pieno;
  • 20g šviežių mielių;
  • 50g sviesto;
  • 320g miltų;
  • 50g cukraus;
  • 4 kiaušinio trynių;
  • žiupsnelio druskos;
  • šaukštelio citrinos žievelių;
  • 11 džiovintų slyvų;
  • 11 graikinių riešutų puselių;
  • 50ml romo, brendžio arba stiprios arbatos;
  • kiaušinio (aptepti);
  • miltelinio cukraus (papuošimui).

Slyvas užpilkite romu ir palikite brinkti apie 30 minučių. Į kiekvieną slyvą įterpkite po graikinį riešutą.
Ištrinkite mieles su šaukštu cukraus ir 2 nubrauktais šaukštais miltų, užpilkite šiltu pienu ir išmaišykite. Palikite 15 minučių, kad jos suaktyvėtų.
Ištrinkite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, supilkite į mieles, sudėkite ištirpintą sviestą ir likusius produktus.
Minkykite tešlą 10 minučių rankomis, kol ji taps glotni ir nelips prie rankų ir indo. Iš jos suformuokite rutulį, dėkite į indą ir uždenkite rankšluosčiu, kad neapdžiūtų. Palikite augti apie valandą, kol tešlos tūris padidės apie du kartus.
Tešlą padalykite į 11 vienodų gabaliukų, suplokite, įterpkite po slyvą ir suformuokite rutuliukus. Kepimo popieriumi ištiestoje skardoje iš jų sudėkite eglutę, palikite kilti apie 40 minučių.
Prieš pašaudama į orkaitę, aptepkite išplaktu kiaušiniu. Kepkite 45 minutes 175 laipsnių temperatūroje. Prieš patiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)