Teikia „Blogger“.

Glaistyti medaus sausainiai

by - 12:04





Gruodžio mėnuo jau beveik įpusėjo. Skaičiuoju paskutines savaites iki Kalėdų ir vis kepu ir kepu vos ne kiekvieną dieną, išbandydama vis naujus receptus. Kadangi visos dovanos jau supirktos, galiu daugiau laiko leisti sau. Kepimas - vienas iš mano laisvalaikio praleidimo būdų, o Kalėdiniu laikotarpiu - tai bene svarbiausia pareiga!  Kiekvienais metais pats pirmasis Kalėdomis kvepiantis receptas mano namuose yra meduoliai! Visi tie prieskoniai taip šildo ir labai pakelia nuotaiką!

Kiekvienais metais užsibrėžiu išbandyti vis naują meduolių receptą, kadangi esu išragavusi tiek daug skirtingų naminių meduolių. Ir visi jie tokie unikalūs! Preitais metais gaminau šiuos Kalėdinius imbierinius žmogelius, kurie tapo labai mėgstami šeimos ir draugų rate. Na, o šiais metais perėjau prie paprastesnio recepto. Tiesa pasakius, man šie meduoliai skanesni. Galbūt dėl to, kad jie paprastesni. O labiausiai mane sužavėjo sausainių glajus! Jis puikiai dera, kadangi yra labai gaivus ir rūgštokas!




Reikės:

Tešlai:

  • 130g medaus;
  • 380g miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 130g sviesto;
  • 100g rudojo cukraus;
  • kiaušinio;
  • imbiero, kardamono, maltų gvazdikėlių, cinamono pagal skonį.
Glajui:
  • 200g miltelinio cukraus;
  • 30ml citrinų sulčių.

Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir pagardinkite prieskoniais. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi. Tada supilkite lydytą medų, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Abi mases sumaišykite ir išminkykite tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 30 min. Paskui plonai iškočiokite ir sausainių formelėmis išpjaukite sausainius. Tuomet juos dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Paskui palikite atvėsti.
Visus glajui skirtus ingredientus sumaišykite. Atvėsusius sausainius merkite į glajų ir leiskite sustingti. Skanaus!

SaveSave

You May Also Like

0 komentarai (-ų)