Teikia „Blogger“.

„Mince Pies“

by - 12:04





Gruodžio mėnuo yra lyg palaiminimas visoms YouTube'ės vergėms. Taip, kalbu apie taip visus metus laukiamo vlogmas sezono! Tai mano patys mėgstamiausi vlog'ai, kurie tiesiog pozityviai nuteikia visai dienai. Kurios nesidomite ir nesuprantate apie ką aš, vlogmas yra kiekvienos gruodžio dienos (iki pat šv. Kalėdų) video dienoraštis, talpinamas YouTube'ėje. Šią idėją sukūrė garsioji video blog'ėrė Ingrid Nilsen. Tačiau šiuo metu vlogmas filmuoja, tikriausiai, kas antra grožio guru.

Anksti ryte arba po sunkios darbo dienos įsijungti ir pažiūrėti vlogmas yra kažkas nepaprasto! Ypač mėgstu žiūrėti britų vlog'eres Zoey Sugg ir Tanya Burr. Ne kartą pastebėjau, kaip jos gamina garsiuosius angliškus pyragaičius „Mince Pies“savo draugams ir artimiesiems, kuriuos visada taip giria. Tai - sviestiniai krepšeliai su džiovintais vaisiais. Nesu didelė džiovintų vaisių mėgėja, tačiau kodėl gi nepabandžius? Tariau ir padariau. Pirmas rezultatas tikrai šaunus, man tikrai buvo labai skanu! Nekantrauju išsikepti ir kitais metais!

Truputėlis istorijos apie „Mince Pies“:
Pirmieji „Mince Pies“ buvo gaminami viduramžiais, tačiau tai buvo ne saldūs pyragėliai su džiovintais vaisiais, bet gana dideli ir sotūs pyragai su malta mėsa: dažniausiai aviena, jautiena, triušiena, kiauliena.
Netgi 1413 m. šie pyragai puošė ir karaliaus Henriko V karūnacijos stalą. Tačiau receptas keitėsi iš metų į metus iki šio galutinio varianto. Šiandien, „Mince Pies“ yra nepakeičiamas popietės arbatėlės desertas Didžiojoje Britanijoje.
Tekstas paimtas iš walkersshortbread.com





Reikės:

Tešlai:

  • 250g miltų;
  • 150g šalto sviesto;
  • šaukšto cukraus;
  • kiaušinio + kiaušinio trynio (patepti).
Įdarui:
  • 200g mėgstamų džiovintų vaisių (naudojau razinas ir vyšnias);
  • 2 šaukštų brendžio;
  • 1/2 šaukštelio cinamono;
  • 1/4 šaukštelio gvazdikėlių;
  • 1/4 šaukštelio kardamono;
  • citrinos žievelių;
  • citrinos sulčių;
  • nedidelio obuolio;
  • 50g lazdynų riešutų;
  • 2-3 šaukštų tiršto džemo;
  • miltelinio cukraus (apibarstyti).

Džiovintus vaisius suberkite į dubenėlį ir užpilkite brendžiu ir citrinos sultimis. Palikite valandą, kad suminkštėtų.
Miltus ir cukrų suberkite į dubenį. Sutarkuokite sviestą ir pirštais trinkite viską kartu, kad susidarytų trupiniai. Kiaušinį išplakite ir supilkite į trupinius. Užminkykite tešlą ir šaldykite 30 minučių.
Mirkytus džiovintus vaisius smulkiai supjaustykite, taip pat supjaustykite nuluptą obuolį ir sumaišykite su vaisiais. Susmulkinkite riešutus, suberkite į vaisių masę, sudėkite džemą, nutarkuotas citrinos žieveles ir gerai išmaišykite. Galiausiai, įmaišykite visus prieskonius.
Paruoškite keksiukų formą, apvalią ir žvaigždės formos sausainių formeles. Iškočiokite tešlą ir su apvalia formele išspauskite krepšelio dugną. Jį klokite į keksiukų formą, dėkite šaukštą įdaro ir, išpjovę žvaigždės formą, klokite ją ant viršaus. Aptepkite krepšelius plaktu kiaušinio tryniu.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Patiekite apibarsčius milteliniu cukrumi.


You May Also Like

0 komentarai (-ų)