Braškiniai keksiukai
Ruošiuosi įkelti kelis Valentino dienos receptus, tad pradėsiu su šiais keksiukais. Parduotuvėse pasigriebiau labai skanių braškių ir jau pradėjau svajoti apie vasarą ir sezoninį jos maistą... Na, bet kai parduotuvėse žiemą yra toks vaisių ir daržovių pasirinkimas, tad drąsiai galime su šiais produktais ir gaminti. Labai lengvi ir gardūs braškiniai keksiukai yra lengvai pagaminami, o papuošūs pabastukai - labai šventiški ir mieli!
Reikės:
- 50g braškių + braškių puselių keksiukų centrams;
- 180g miltų;
- šaukštelio kepimo miltelių;
- 60ml pieno;
- šaukštelio vanilės ekstrakto;
- 120g sviesto;
- 100g cukraus;
- kiaušinio;
- 2 kiaušinių baltymų;
- žiupsnelio druskos;
- pabastukų papuošimui.
Braškes sutrinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pagardinkite druska. Pieną sumaišykite su vanilės ekstraktu ir braškių tyre. Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su cukrumi ir išplakite. Tada įmuškite kiaušinį, supilkite kiaušinių baltymus ir vėl išplakite. Visas mases sumaišykite. Keksiukų formeles padengti popieriniais keksiukų krepšeliais ir juos užpildyti gauta tešla. Į kiekvieno keksiuko centrą įdėkite po braškės puselę. Kepkite iki 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Papuoškite pabarstukais.
0 komentarai (-ų)