Teikia „Blogger“.

Braškiniai morengai

by - 00:18




Morengai tikrai yra tas saldumynas, kurį labai retai valgau. Galiu prisipažinti, kad šis kartas ir buvo mano pirmasis kartas, kai ne tik gaminau, bet ir paragavau naminius morengus. Juos gaminau mamos įsaku. Sakė, kad labai išsiilgusi :D

Gal pati morengų išvaizda ir gali įbauginti ta prasme, kad jie atrodo gana sunkiai paruošiami. Tačiau juos gaminant reikia turėti šiek tiek kantrybės, kadangi jie kepa gana ilgai. Taip pat svarbu prisiminti gerai išplakti kiaušinių baltymus - iki standumo. Na, o su spalva galite paeksperimentuoti. Kepdami morengai tampa šviesesni, taigi jei norite sodriai raudonų morengų, negailėkite maistinių dažų.




Reikės:

  • 3 kiaušinių baltymų;
  • 0,5 šaukštelio obuolių acto;
  • 150g baltojo cukraus;
  • šaukštelio braškių uogienės;
  • raudonų maistinių dažų.

Baltymus sumaišykite su obuolių actu ir išplakite. Tada suberkite cukrų, įpilkite maistinių dažų ir išplakite dar kartą iki standumo. Įmaišykite braškių uogienę. Gautą masę dėkite į konditerinį maišelį. 
Kepimo skardą patieskite kepimo popieriumi. Ant jo formuokite mažus morengus ir kepkite apie 1,5 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 100 laipsnių temperatūros, kol išdžius.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)