Teikia „Blogger“.

Šokoladiniai lavos pyragaičiai

by - 09:14




Priėjome prie paskutinio Valentino dienos recepto šiais metais. Ir net neįsivaizduoju jokio kito saldumyno ar deserto, kuris labiau tiktų švęsti įsimylėjėlių dieną. 

Šie šokoladiniai lavos pyragaičiai ne šiaip gavo tokį skambų ir sudominantį pavadinimą. Juos kepti reikia gana trumpai, kol paviršius ir šonai bus iškepę, o atpjovus pyragaitį išsipils karšta šokoladinė lava. Ne veltui dėl šio recepto autorinių teisių pešasi amerikiečiai ir prancūzai.

Tobulas desertas palepinti antrąją pusę, palepinti svečius po vakarienės. Tai vienas iš mano mėgstamiausių receptų gaminti iškart po vakarienės - 20 minučių ir pyragėliai paruošti! Naudodamos šį receptą pagaminsite 8 lavos pyragaičius, bet žinoma, ingerdientų kiekį galite modifikuoti priklausant nuo smaližių kiekio. Patiekite su ledais, cukraus pudra ir būtinai nepamirškite braškių!





Reikės:
  • 200g juodojo šokolado;
  • 2 šaukštų kakavos miltelių;
  • 250g sviesto;
  • 4 kiaušinių;
  • 4 kiaušinių trynių;
  • 200g cukraus;
  • 200g miltų;
  • braškių;
  • cukraus pudros papuošimui.

50g sviesto išlydykite, ištepkite juo 8 porcelianinius suflė indelius ir laikykite šaldytuve 5 min. Tada indelių vidų apibarstykite kakava. 
Likusį sviestą sumaišykite su trupintu juodu šokoladu ir išlydykite. Kiaušinius sumaišykite su tryniais, cukrumi ir išplakite. Tada suberkite miltus, supilkite šokolado bei sviesto mišinį ir išmaišykite. Gautą masę dėkite į indelius ir kepkite apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros. Išorė turi būti iškepusi, o vidus pajudinus turi krutėti ir būti skystas. Patiekite apvertus ant lėkštes su smulkintomis braškėmis, cukraus pudra ar ledais.

SaveSaveSaveSave

You May Also Like

0 komentarai (-ų)