Kakavinis keksas
Net neįsivaizduojate, koks neapsakomas jausmas mane aplankė šiandien ryte! Rytas buvo labai pavasariškas, termometro stulpelis šiek tiek šoktelėjo į viršų. Taip ilgai laukiau, kada pagaliau galėsiu užsidėti savo baltuosius Converse batukus, ir tam pagaliau išaušo diena!
Na, tikrai nekantrauju, kada termometras pradės rodyti ir dviženklius skaičius. Fotografuoti desertus lauke, gražių gėlių ar gamtos fone, yra tikras malonumas. O kalbant apie pavarasį ir visas jo grožybes, kompiuteryje atradau kelias užmirštas šokoladinio kekso nuotraukas. Buvau pamiršusi įkelti šį receptą, todėl šiandien naudojuosi proga tai padaryti. Tai vienas iš lengviausių mano gamintų keksų, arba kitaip jį galima pavadinti baziniu kekso receptu. Nebijokite eksperimentuoti ir pertepti šį keksą uogiene ar kremu, papuošti šokoladu ar glajumi, tačiau ir be visų prašmatnumų šis keksas yra labai skanus, ypač, kai yra pateikiamas šiltas!
Reikės:
- 40g kakavos miltelių;
- 340g miltų;
- 300g cukraus;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 200g sviesto;
- 250ml vandens;
- 2 kiaušinių;
- 110g grietinės;
- žiupsnelio druskos.
Miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais. Sviestą išlydykite ir sumaišykite su kakavos milteliais. Tada supilkite vandenį, pagardinkite druska ir nuolatos maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išeis vientisa masė. Paskui lėtai suberkite miltų masę, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Tuomet įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir dar kartą išmaišykite. Kekso tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekite šiltą.
0 komentarai (-ų)