Teikia „Blogger“.

Tiramisu stiklinėse

by - 08:04




Štai ir pradėjome ne tik naują menesį, bet ir naują sezoną! Pavasaris jau po truputį beldžiasi į duris: už lango lepina saulutė, gatves nuplauna ir lengvas lietutis. Kailinius keičia lietpalčiai, o storus megztinius keičia suknelės. Šiltų orų, o ypač vasaros laukimas prasidėjo!

Šimtą kartų mieliau atsibusti ryte, kai visas dangus nušvinta žydrai ir atsidarius langą gali gurkšnoti kavą ir stebėti skubančius praeivius. Pastaruoju metu gaminu vis daugiau ir daugiau desertų puodeliuose. Tai - labai patogu, išradinga ir nuotraukos vis prašosi būti keliamos į Instagram'ą. Buvau labai išsiilgusi itališkojo Tiramisu, beje, kurio receptą patį pirmąjį įkeliau į šį tinklaraštį. Tačiau gyvenu viena, todėl pasigaminau tik kelias stiklines, kad nebūtų per daug. Naudojau kitą receptą, kuris labai daug nesiskyrė nuo originalaus. Šis desertas lengvai ir greitai paruošiamas, o svarbiausia - pats gaminimo procesas labai smagus!

Taip pat siūlau išbandyti dar vieną braškių tiramisu stiklinėse receptą, kai tik orai atšils ir parduotuvių lentynos links nuo braškių!





Reikės:

  • 4 kiaušinių;
  • 4 šaukštų cukraus;
  • 60ml brendžio arba romo;
  • 400g maskarponės;
  • pakuotės sausainių ,,Damų piršteliai";
  • 150ml stiprios kavos;
  • 2 šaukštelių natūralios kakavos.
Trynius atskirkite nuo baltymų ir iki purumo išsukite su cukrumi. 
Kiaušinių plakinį mediniu šaukštu pamažu sumaišykite su maskarpone - turi gautis vientisa blizgi masė.
Baltymus išplakite iki standumo ir labai lėtai, šaukštu kabindama iš apačios, įmaišykite į maskarponę. 
Puodelyje užplikykite stiprios kavos. Kai pritrauks, perkoškite per sietelį ir įpilkite pasirinkto alkoholinio gerimo. Atvėsinkite ir skysčiu sulaistykite sausainius. Pasistenkite neperlieti sausainių, nes jie ištiž. 
Į stiklinius indelius krėskite šiek tiek maskarponės masės, tada išdėliokite perlaužtus sausainius, vėl paskirstykite sluoksnį kremo, sudėkite sausainius, sukrėskite likusį kremą ir per naktį palikite šaldytuve. Prieš tiekdama desertų viršų apibarstykite kakava.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)