Teikia „Blogger“.

Sūrio pyragas

by - 10:23




Karts nuo karto per metus labai pasiilgstu riebaus ir gardaus sūrio pyrago. Esu išbandžiusi gana daug receptų. Ne visi jie buvo sėkmingi, tačiau vis randu naujų, įdomesnių receptų, kuriuose naudojami neįprasti ingredientai. Gamindama šį sūrio pyragą, kaip ir receptas nurodė, naudojau tirpios kavos miltelius ir nesaldintą kakavą papuošimui. Šie ingredientai puikiai tiko saldaus-kartaus skonių subalansavimui. Vertas liaupsų, nes buvo labai greitai išgraibstytas ir su pasigardžiavimu suvalgytas!






Reikės:

Pagrindui:

  • 250g sausainių;
  • 150g sviesto.
Įdarui:
  • 500g maskarponės;
  • 500g rikotos;
  • 200g cukraus;
  • 3 šaukštų kukurūzų krakmolo;
  • 5 kiaušinių;
  • 85ml 35% riebumo grietinėlės;
  • šaukšto tirpiosios kavos miltelių;
  • šaukštelio vanilės ekstrakto.
Papuošimui:
  • kakavos miltelių.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite 22cm arba 24cm skersmens apvalią kepimo formą.
Paruoškite pagrindą: maisto smulkintuvu sutrupinkite sausainius. Sumaišykite su tirpintu sviestu, kol gausite lipnią masę. Ja išklokite kepimo indo dugną ir sieneles.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-15 min., kol apskrus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. 
Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių.
Paruoškite įdarą: elektriniu plaktuvu iki vientisos masės išplakite maskarponę ir rikotą, cukrų ir kukurūzų krakmolą. Po vieną įmuškite kiaušinius ir po kiekvieno masę išplakite iki vientisos konsistensijos. Supilkite grietinėlę, įberkite kavos miltelius ir įlašinkite vanilės ekstrakto. Gerai išmaišykite.
Paruoštą masę sukrėskite į kepimo formą an iškepusio pagrindo. Kepkite orkaitėje 15 min. Tada temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite apie 90 min., kol pyrago kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo formą, dar šiek tiek virpės.
Praverkite orkaitės dureles ir joje palikite pyragą, kol atvės iki kambario temperatūros. Tada perkelkite į šaldytuvą ir palaikytite per naktį. 
Atšaldytą sūrio pyragą perkelkite ant lėkštės. Apibarstykite kakavos milteliais.

Receptas paimtas iš Astos Černės "Saulėtos virtuvės saldumynų knyga".

You May Also Like

0 komentarai (-ų)