Teikia „Blogger“.

Purūs vafliai su jogurtu ir uogomis

by - 10:31




Pagaliau baigiasi pirmasis pavasario mėnuo ir su trenksmu - lauke gana šilta, vis dažniau lepina saulė. O savaitgalį orai bus tiesiog nuostabūs! Na, o tokia pavasariška nuotaika tikrai šaukte šaukia pagaminti spalvingą desertą. Šį kartą daugiau spalvų įvedžiau smagiausiam dienos metui, kada valgau pusryčius. Vaflius gaminau gana seniai, bet jau labai buvo išsiilgusi jų skonio. Taip pat parduotuvėje pasigriebiau kelių rūšių šaldytų uogų, kadangi dar teks palukėti uogų sezono. Išvaizdūs ir gardūs pusryčiai, mano manymu, yra nuostabi dienos pradžia!





Reikės:

  • 500g miltų;
  • 3 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 250ml pieno;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 80g sviesto;
  • 200g jogurto;
  • saujelės šaldytų uogų.

Miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų persijokite per sietelį į gilų dubenį, suberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite. Į kitą indą įmuškite kiaušinius, juos išplakite iki purumo. Šiek tiek pašildykite pieną ir išlydykite sviestą. Į kiaušinius įmaišykite šiltą pieną su sviestu ir viską išsukite. Galiausiai suberkite miltų mišinį ir išmaišykite. Uždenkite tešlą rankšluoščiu ir bent pusvalandį brinkinkite. 
Įkaitintoje vaflinėje iškepkite vaflius. Juos tiekite su uogomis ir jogurtu.




You May Also Like

0 komentarai (-ų)