Teikia „Blogger“.

Citrininis moliūgų pyragas

by - 23:49




Noriu pasidalinti vienu labai smagiu pirkiniu, kuriam taupyti pinigus pasiryžau nuo pat vasaros pradžios. Nusipirkau naują fotoaparatą! Ir galiu pasigirti, kad šios nuostabios nuotraukos, kurias matote viršuje teksto, yra būtent nufotografuotos naujuoju aparatu. Jei ką sudominčiau, kameros modelis yra Canon G7 X Mark II.  Ši kamera savo raiška bei operatyvumu dar nenuvylė, todėl jaučiuosi puikiai pinigus investavus reikalingam daiktui. Taigi, jau spėjau pridaryti daug rudeniškų foto (o kelias net galite rasti mano instagram paskyroje @hardpliers.) 

Šios kelios savaitės buvo tikros moliūgų savaitės. Bandžiau vis skirtingas moliūgų rūšis, šiaip, dėl įdomumo, koks moliūgas tinka būtent pyragų bei desertų gamybai. Po kolkas geriausią įspūdį paliko muskatinis ir sviestinis moliūgai. Iškepus orkaitėje jie tampa gana saldūs bei labai kreminiai, tad puikiai tinka saldumynų gamybai! Šio vakaro žvaigžde tapo šis - citrininis moliūgų pyragas. O gražiausia man buvo jo spalva, tokia ryški, ir suteikė pyragui žavesio. O skoniu pyragas tikrai nenusileidžia jokiems rudens kepiniams: pyragas labai sviestinis ir patiks netgi tiems, kurie moliūgų nemėgsta!





Reikės:

  • 150g sviesto;
  • 200g cukraus;
  • kiaušinio;
  • 4 kiaušinio baltymų;
  • 400ml moliūgų tyrės;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus;
  • 400g miltų;
  • nutarkuotų citrinos žievelių pagal skonį;
  • šviežiai spaustos citrinos sulčių;
  • miltelinio cukraus (papuošti).

Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukite su cukrumi. Į šią masę suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, įmuškite kiaušinį ir gerai išsukite. Palengva įmaišykite moliūgų tyrę.
Miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi persijokite į paruoštą masę ir užmaišykite grietinės tirštumo tešlą. 
Šaldytuve atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Labai atsargiai, kabindama šaukštu iš apačios į viršų, įmaišykite juos į paruoštą tešlą.
Tešlą sukrėskite į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Iškepusio kepinio paviršių subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite citrinos sultimis, vėliau apibarstykite milteliniu cukrumi.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)